USR solicită guvernului de coaliţie să elimine “suprataxarea” contractelor part-time

0
2
Cristian-Gabriel SEIDLER Sursa foto: cdep.ro

USR solicită Guvernului Ciucă să renunţe la “suprataxarea” contractelor part-time, considerând “nocivă” modificarea Codului Fiscal, prin care dacă munceşti două sau patru ore trebuie să plăteşti taxe cât pentru un contract de muncă întreg. Prin această decizie de modificare a Codului Fiscal reprezentanţii USR afirmă că până la acest moment s-ar fi pierdut aproximativ 77.000 de locuri de muncă.

“USR solicită Guvernului Ciucă să renunţe la “suprataxarea” contractelor part-time, ale cărei efecte negative deja se văd în economie: în perioada 1 iulie – 1 septembrie 2022 s-au pierdut cel puţin 77.000 de locuri de muncă ale unora dintre cei mai prost plătiţi oameni din România. USR consideră că această nouă modificare nocivă a Codului Fiscal, prin care dacă munceşti două sau patru ore trebuie să plăteşti taxe cât pentru un contract de muncă întreg, nu a făcut decât să arate, o dată în plus, că PNL şi PSD nu înţeleg şi nu le pasă cum funcţionează economia”, se arată într-un comunicat al USR.

Cristian Seidler, deputat USR şi membru al comisieipentru muncă şi protecţie socială arată că “în plină criză a preţurilor, coaliţia de guvernare a decis că o măsură care să împingă zeci de mii dintre cei mai săraci români în afara pieţei oficiale a muncii este ceea ce trebuie să facă, scopul fiind doar creşterea veniturilor la bugetul de stat”.