SORIN ROŞCA STĂNESCU: PREMIERUL PONTA A RĂSPUNS MOŢIUNII DE CENZURĂ CU INSULTE LA PERSOANĂ

0
264
Foto: www.ghimpele.ro
Foto: www.ghimpele.ro
Foto: www.ghimpele.ro

Luni, în plenul Camerelor reunite, prim-ministrul României, Victor Ponta, luând cuvântul de la pupitrul central, a afirmat, ironic, la adresa mea ca am fost liberal şi atunci când eram informator al securităţii şi mai târziu, când eram prieten cu Traian Băsescu. În felul acesta, domnia sa a răspuns acuzatiilor care i s-au adus prin textul motiunii de cenzură initiate de PNL şi pe care am semnat-o şi eu, precum şi afirmatiilor pe care le-am făcut luând cuvântul si sustinând acest demers al opoziţiei.

Ce l-a înfuriate atât de tare pe premierul Victor Ponta? În scurtul meu discurs am evocat acuzatiile pe care i le aduce preşedintele Traian Băsescu, în legatură cu care am precizat că nu-i port niciun respect. Concret, domnul Băsescu, în mod insistent, în calitatea sa de presedinte, a afirmat că avem unul dintre cei mai corupti prim-ministrii ai României. Practic, domnul Ponta este acuzat de fapte penale de către însusi preşedintele României. Evocând această zicere a domnului Băsescu, eu mi-am pus întrebarea: ,,ce se întâmplă dacă, Doamne fereşte, ce spune el este adevărat?” În continuare, am reamintit şi acuzaţiile pe care premierul Victor Ponta i le aduce preşedintele, neuitând să adauge că, dupa ce-şi termină mandatul acesta va ajunge după gratii şi, din nou, m-am întrebat: ,,ce se întâmplă dacă, Doamne fereşte, e adevărat?”. În final, mi-am mai pus şi întrebarea, de la pupitrul central al plenului Parlamentului, ,,dar ce se întâmplă dacă este adevărat şi ceea ce afirmă preşedintele despre Ponta şi ceea ce afirmă premierul despre Băsescu? Dacă, Doamne fereşte, amândoi au dreptate atunci, acest popor este blestemat!” În discursul meu, la un moment dat, mi-am permis să vorbesc şi despre acuzaţiile pe care preşedintele Traian Băsescu i le aduce, în baza unor constatări DNA, prietenului de casă al premierului Victor Ponta, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, implicat în afaceri controversate cu statul şi Uniunea Europeană, în valoare de sute de milioane de euro.

Sincer să fiu, nu ştiu care dintre afirmaţiile de mai sus l-a înfuriat atât de mult pe domnul Victor Ponta, încât să răspundă unui discurs de susţinere a unei moţiuni de cenzură cu atacuri la persoană şi să mă acuze de fapte pe care eu însumi le-am dezvăluit opiniei publice, însotite şi de cuvenitele regrete şi scuze.

SORIN ROŞCA STĂNESCU

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.