GRUPUL PARLAMENTAR PNL SE OPUNE PROPUNERII LEGISLATIVE A PSD PRIVIND DEFRIŞAREA PĂDURILOR

0
278
Foto: mediafax.ro

La propunerea deputatei Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, membrii Grupului Parlamentar al PNL au hotărât, în unanimitate, să voteze împotriva Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.46/2008 cu modificările și completările ulterioare privind Codul Silvic (Pl nr. L687/2013). Decizia a fost luată astăzi, 16 iunie a.c., în cadrul ședinței săptămânale de grup a deputaților liberali.

Propunerea legislativă aparține unui număr de 38 de parlamentari PSD și PC și reprezintă un atentat la siguranța națională, fiind un instrument prin care în România se vor defrișa fără limite suprafețe însemnate din fondul forestier național.

,,Prin trecerea terenurilor forestiere respective în intravilan, sub pretextul dezvoltării unor proiecte de agrement, inițiativa deschide calea abuzurilor în gestionarea unui patrimoniu național inestimabil. Apreciez că principala țintă a defrișărilor vor fi pădurile din apropierea orașelor, exact ‘plămânii verzi’ ai comunităților urbane. Mai mult ca sigur că dacă acest proiect va trece, pădurile Snagov și Băneasa vor fi primele tăiate de rechinii imobiliari”, a declarat Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură și membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

În acest sens, propunerea fostului ministru liberal a fost de a mobiliza parlamentarii liberali și pe cei din Opoziție pentru a vota împotriva acestei propuneri legislative atât în comisiile de specialitate, precum și la votul final din plenul Camerei Deputaților.

,,Alături de colegii liberali, facem un apel public către toate forțele politice, dar mai ales către societatea civilă de a se alia demersului PNL pentru a respinge actul normativ care ar putea duce la dispariția definitivă a unor suprafețe extinse de pădure, cu un impact negativ devastator atât asupra mediului, cât și asupra calității vieții cetățenilor acestei țări”, a mai spus liberala Lucia Varga.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.46/2008 cu modificările și completările ulterioare privind Codul Silvic (Pl nr. L687/2013) urmează să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaților — for decizional.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.