GEOANĂ: NIMENI NU POATE IMPUNE PSD UN CANDIDAT PENTRU PREŞEDINŢIE

0
446

Mircea Geoană este de părere că nimeni nu poate impune  membrilor si simpatizantilor PSD si poporului român un candidat pentru cursa prezidenţială, numirea acestuia trebuind să aibă loc democratic, prin alegeri interne, lucru care se va şi întmâpla. 

,,Vreau să salut decizia conducerii PSD de a organiza alegeri interne pentru desemnarea candidatului partidului la Președinția României, după modelul de >>primaries<< din SUA sau modelele similare din Europa. Faptul că cei aproximativ 500.000 de membri si numerosii simpatizanți PSD vor avea ocazia să-și spună punctul de vedere este un exercitiu democratic solid si modern, pe care eu l-am propus partidului acum 3 ani și mă bucur să văd că astăzi este pus în aplicare”, a declarat Geoană.

(…)mai vreau să spun un lucru foarte clar: nimeni nu poate impune membrilor si simpatizantilor PSD si poporului român un candidat. Nimeni — nici persoane, nici structuri de partid. PSD este un partid prea serios ca să accepte șantajul din exterior. Nimeni din afara partidului nu are dreptul și căderea să se pronunțe asupra unei decizii ce va fi luată de membrii PSD, în mod democratic. Dacă unii își doresc să obțină acest drept, atunci singura opțiune este să fuzioneze cu PSD și să se exprime din interiorul partidului, a mai adăugat acesta.

De asemenea fostul candidat la prezidenţiale în 2009 a tras un semnal de alarmă colegilor de partid pentru a încerca astfel să evite ,,capcanele” din timpul alegerilor din 2004 şi 2009: ,,Atmosfera trebuie să fie constructivă și colegială, competiția bazată pe argumente, nu pe atacuri la persoană ce ajută adversarul comun, cum a fost uneori cazul în 2009. Mai mult, trebuie să avem extrem de mare grijă să nu cădem în capcanele din 2004 și 2009 și să evităm hoțiile și trădările”.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.