CĂTĂLIN PREDOIU: PONTA ESTE GATA SĂ SACRIFICE INTERESELE ROMÂNIEI

0
631
Foro: www.cotidianul.ro

Candidatul PDL la prezidențiale, Cătălin Predoiu, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă că evenimentele recente demonstrează că Victor Ponta și ,,valetul său politic Tăriceanu” sunt gata să sacrifice interese ale României și prestigiul țării pentru scopuri politice personale.

,,Transmiterea declarației corupților din Parlament către cancelariile occidentale echivalează cu sabotarea prestigiului României, externalizând un banal conflict politic intern. Ne facem de râs. Cum ar fi ca Parlamentul polonez să ne transmită o declarație pe seama conflictelor politice interne ? Sau ca Parlamentul francez să ne trimită o declarație pe seama politicii interne ? Am fi amuzați. Ponta și valetul său Tăriceanu ne-au făcut de râs”, a spus Cătălin Predoiu.

Predoiu consideră că scandalul montat în Parlament, prin adoptarea unei declarații, a avut și scopul de a acoperi modificarea legii ANI și ,,spălarea celor 1200 de incompatibili”.

,,Modificările la legea ANI încalcă angajamentele României de la momentul integrării în UE și materializate în MCV, dar și angajamentele luate de Victor Ponta în fața președintelui Comisiei Europene și vicepreședintelui SUA. Cuvântul lui Ponta face două parale. Victor Ponta face o politică în ciuda Occidentului. Deci politica lui Ponta satisface Federația Rusă”, a mai spus Cătălin Predoiu.

El consideră că tot scandalul din Parlament a avut și efectul de a acoperi un succes notabil al României la Conferința Procesului de Cooperare în Europa Centrală și de Sud Est. ,,După ce anul trecut, Conferința din Macedonia a eșuat, anul acesta a fost reputat un success notabil prin acceptarea Kosovo ca invitat”, a precizat Predoiu adăugând că ,,Ponta și Tăriceanu au îngropat un succes diplomatic al României sub mizeria scandalului politic intern”.

Cătălin Predoiu a cerut, în cadrul conferinței, convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea modificărilor la Statutul Deputaților și Senatorilor astfel încât votul privind solicitările de reținere, percheziție sau arestare a unui parlamentar să fie deschis și să se dea în maxim 48 de ore de la formularea solicitării. ,,Nu vreau ca proiectul depus de PDL și PNL să fie >>îngropat sub freza<< lui Zgonea, așa că cer o sesiune extraordinară în care să se adopte acest proiect. Ar fi o reparație minoră pentru afectarea regimului incompatibilităților”, a conchis Predoiu.

untitled-2

1 COMENTARIU

  1. Normal ca parlamentarii PSD-PC-UNPR-UDMR-PPDD vor sa isi protejeze coruptii si penalii de mana DNA-ului….domnilor…pe altii poate ii pacaliti…dar pe domnul Predoiu nu aveti cum…este un profesionist…cu atat mai mult cu cat e vb de justitie…va fi vai de voi coruptilor cand va ajunge presedintele Romaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.