BLAGA: PONTA ŞI PSD ÎNCEARCĂ SĂ POLITIZEZE POLIŢIA, PARCHETUL ŞI MJ

0
365

Vasile Blaga: ,,Victor Ponta și PSD încearcă să politizeze instituții de aplicare a legii — Poliția, Parchetul și Ministerul Justiției”

Deputații PDL și PNL vor depune o moțiune simplă pe tema implicării politicului în justiție în cazul lui Adrian Duicu, a declarat președintele PDL Vasile Blaga la finalul ședinței BPN al PDL de luni.

,,Vom depune miercuri această moțiune, la Camera Deputaților. Îl vom chema pe ministrul justiției, Robert Cazanciuc, să ne explice exact cum stau lucrurile în ceea ce privește propunerea de numire a doamnei Ponea, soția fostului șef al IPJ Mehedinți aflat acum în arest, în funcția de procuror șef al secției judiciare a DNA”, a spus președintele PDL.

Vasile Blaga a declarat că rechizitoriul DNA în cazul Duicu arată că Victor Ponta și PSD încearcă să politizeze instituții de aplicare a legii — Poliția, Parchetul și Ministerul Justiției.

,,Caracatița politică a lui Victor Ponta și PSD amenință instituții care nu ar trebui să aibă nicio legătură cu politicul. Suntem în constant asalt de abuz de putere, de la instalarea guvernărilor Ponta în mai 2012″, a mai spus Blaga.

Blaga a adăugat că este extrem de important ca Parlamentul să știe care a fost desfășurarea exactă în cazul Duicu.

,,Ce a făcut mai exact premierul Ponta în acest caz? A avut o discuție cu Adrian Duicu în biroul său? L-a convocat pe șeful Poliției Române la biroul său? Ministrul justiției a propus-o pe doamna Ponea pentru un post de conducere la DNA?”, a declarat Vasile Blaga. El a adăugat că a devenit evident de ce Victor Ponta l-a instalat pe finul său, Robert Cazanciuc, la Ministerul Justiției — ,,pentru a executa ordinele lui Victor Ponta”.

,,Implicarea ministrului justiției și a premierului Ponta în acest caz de trafic de influență și abuz de putere pun la pământ reputația României în Uniunea Europeană. Slăbirea încrederii UE în România se traduce prin izolarea României de capitalul străin, în amânarea obiectivului Schengen”, a spus Vasile Blaga.

Tot luni acesta a mai anunţat că PDL va cere procedură de urgență pe proiectul depus de PDL și PNL referitor la simplificarea procedurii de ridicare a imunității parlamentarilor prin scurtarea termenului și acordarea unui vot deschis. ,,Nu am depus acest proiect să stea în sertare până la calendele grecești ci pentru a fi adoptat de Parlament în mod transparent. (…) Modificarea statutului deputaților și senatorilor nu poate face decât bine instituției Parlamentului, care oricum nu se află în cea mai credibilă poziție în ochii românilor”.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.