Un fel de istorie

0
320

Un fel de istorie

Școala, istoria și experiența de viață m-au convins că, unul dintre multele defecte pe care le au românii este și acela că se lasă păcălit și fac greșeli proaste în cele mai nepotrivite momente și că în majoritatea lor receptează ca fiind “la modă” tot ceea ce alții, de peste mări și zări, au aruncar, au lepădat ca fiind rău.
Că vorbim de obiceiuri, stil de viață, curente politice, culturale sau orice altceva, românul importează cam tot ce este mai prost și ce este mai grav este faptul că întotdeauna, sau aproape întotdeauna, face acest lucru doar după ce alții s-au fript înaintea lor.
Domeniul în care excelează este politica la care se pare că noi românii, în ciuda faptulul că se spune că tot românul este priceput la fotbal și la politică, nu prea ne pricepem.
Nu știu care este adevărul, dar se pare că ori nu ne pricepem, ori așa avem noi norocul să dăm numai de politicieni care mai de care mai „nashpa”. Personal înclin mai degraba spre a doua variantă cea cu „nashpa” și cu norocul.
Știm cu toții că politica înseamnă putere și mai știm că de obicei această putere este râvnită de hapsâni, de hoți, de trădători, de speculanți și tot felul de alte otrepe, specimene decăzute ale societății și firii umane.
Când vorbesc despte acestea, fiți siguri că fac referire la situația actuală, situație aplicată mai ales pe țărișoara noastră dragă.
Să ne uităm puțin înapoi, în istoria noastră, a românilor. În decursul zbuciumatului nostru trecut ne-am dat când cu rusii, când cu nemții, când cu anglo-saxonii, când cu francofonii. Uite că acum ne-am dat și ne-am întegrat în EU. Cu toate acestea suntem cățelușii cuminți și jucăuși ai Americii. Acum ne numin, sau ne autodenumim democrați deși cu toții știm că la noi comunismul, cel puțin eșalonul doi al comunismului, este la putere. Istoria ne arată că singura dată, sau perioadă, în care noi românii, România, am fost lăsați mai în pace, a fost perioada interbelică. În rest, cum spunea și Nichifor Crainic, marele gânditor creștin ortodox: „Clasa politică românească a fost preocupată de ridicarea în slăvi a străinilor, măcar că aceștia nici nu ne băgau în seamă”.
Nu știu dacă este nevoie să reamintesc cronologic ce mare dreptate a avut acest mare gănditor, care timp de 15 ani și-a scris opera în zarca din pușcăria Aiud.
Cred că tot românul știe că alianțele făcute și desfăcute de politicienii noștrii în decursul istoriei cu rușii, nemții și cu anglo-saxonii ne-au costat pierderea, recâștigarea și apoi pierderea definitivă a unor provincii și întinse ținuturi românești.
După revoluția-lovitură de stat din 1989, atunci când peste noapte am devenit francofoni, în ciuda faptului că lexicul nostru demonstrează altceva, noua clasă politică a reușit un adevărat record mondial în materie de demolare. Au reușit ca în doar 20 de ani să pună la pământ o întreagă economie, punând națiunea la dispoziția, la cheremul unor alte puteri financiare sau politice. În opinia mea dacă va trebui să dea cineva seama de starea în care am ajuns nu cred că doar politicienii cu interesele lor ascunse ar trebui condamnați. Așa cum sunt ei hapsâni, hoți, trădători, speculanți, otrepe și specimene decăzute ale societății și firii umane politicienii nu sunt singurii vinovați. Vina o are înclusiv poporul român. Da, poporul este de vină că a lăsat să se întâmple ceea ce s-a întâmplat cu țara sa, cu economia și agricultura țării sale. De ce? Deoarece s-a lăsat dus de nas, s-a lăsat păcălit de tot felul de hapsâni, hoți, trădători, speculanți, otrepe și specimene decăzute ale societății și firii umane și i-au votat acceptându-și astfel flagelerea sau autoflagelerea zilnică actuală.
Ultima schimbare de garnituri politice guvernamentale ne-au demonstrat încă odată cât de meschin și mitoman este politicianul român. Ultima schimbare făcută ne-a demonstrat încă odată că spiritul civic românesc aproape că lipsește cu desăvârșire. Dacă așa ceva exista, atunci nu se întâmpla ca noii politicieni, democrați de fațadă, apăruți după iarna anului 1989, să facă ce au făcut cu această țară. Dacă exista acel spirit civic atunci hoții, trădătorii, speculanții, otrepele și specimenele decăzute ale societății și firii umane nu vindeau țara ca să-și răsplătească susținătorii care i-au instalat la putere și nu continuau agoniseala pentru sine.
Nu cred că există în viitorul apropiat o rezolvare politică la această stare în care se află țara. Cred că singura salvare este la nivel individual apoi lanivel de mici comunități, care la rândul lor să se unească, să protesteze și sa-și revendice țara, prin restaurări, îndreptări și de ce nu printr-o altă revoluție, una reală, altfel viitor luminos, țara noastră nu mai are.
Sper ca românului de rând să-i vină mintea la cap și să realizeze că nu vor avea sprijun nici de la ruși, nici de la nemți, nici de la anglo-saxoni și nici de la americani, chiar dacă aceștia mai fac, din când în când și în mică măsură, gesturi altruistice, care sunt de fapt niște păcăleli. Sper ca numărul celor păcăliți să fie cât mai mic.

Dorel Lazăr

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.