Sergiu Nicolaescu este cetăţean de onoare al municipiului Târgu-Jiu

0
277

Actorul şi regizorul Sergiu Nicolaescu este cel mai nou cetăţean de onoare al municipiului Târgu-Jiu. Distincţia i-a fost oferită în cadrul şedinţei de Consiliul Local de către primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru. Evenimentul a coincis cu inaugurarea cinematografului care poartă numele maestrului.

Data de 6 decembrie 2012 va rămâne, cu siguranţa, o zi marcantă pentru cetăţenii municipiului Târgu-Jiu. În această zi a fost inaugurat Cinematograful 3 D „Sergiu Nicolaescu”, ocazie cu care maestrul cinematografiei româneşti, gorjeanul Sergiu Nicolaescu a primit titlul de „cetăţean de onoare al municipiului Târgu-Jiu”. „Pentru mine personal este o mare onoare că am avut ocazia să acordăm titlul de „Cetăţean de Onoare” unui fiu al oraşului Târgu-Jiu, un om care a făcut cinste oltenilor. Ne-am dori din tot sufletul ca asemenea exemple să mai avem multe de acum încolo. Domnule Sergiu Nicolaescu, eu nu pot decât să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut şi să vă asigur că aţi fost şi veţi fi în continuare binevenit la dumneavoastră acasă”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.

Nicolaescu: „Întotdeauna am spus că sunt născut la Târgu-Jiu”

Actorul şi regizorul Sergiu Nicolaescu a fost profund emoţionat de gestul autorităţilor locale din Tg-Jiu. Acesta a mărturisit în faţa jurnaliştilor că se mândreşte cu locul său natal. „M-aţi impresionat. Prin gestul dumneavoastră, prin tot ceea ce aţi făcut. E mare lucru. Mă pot mândri cu domniile voastre şi nu vă voi uita niciodată. Ceea ce am făcut în viaţă, în primul rând a însemnat muncă; am făcut peste 60 de filme, am 135 de milioane de spectatori în România, am peste 1 miliard de spectatori în lume şi cu toate aceste lucruri dumneavoastră vă puteţi mândri ca gorjeni şi ca olteni pentru că întotdeauna am spus că sunt născut în Târgu-Jiu, cu mândrie”, a menţionat Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu le-a mulţumit aleşilor locali pentru surprizele pregătite şi le-a subliniat rolul pe care îl joacă filmul în viaţa sa, precizând: „entru mine filmul a însemnat ceea ce era mai important în viaţă, existenţa mea. Din păcate nu am familie, nu am strănepoţi, nepoţi, copii, dar am făcut multe, multe filme, dintre care sunt o serie întreagă de filme istorice româneşti şi străine şi mi-am făcut datoria pe care o simţeam şi pe care mi-am asumat-o faţă de românii mei. Spun acest lucru pentru că în toate filmele mele, absolut în toate, am rămas acelaşi patriot, acelaşi român, cum au fost şi străbunii mei care sunt înmormântaţi aici, în Târgu-Jiu. Vreau să vă spun că sunt mândru că sunt gorjean şi sunt fericit că am venit astăzi aici. E o zi rară, de mare mulţumire, pe care mi-aţi făcut-o cadou. Vă mulţumesc foarte mult”.

 

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.