România, la cumpăna politicii

0
368

Românii sunt o naţie profund nefeicită, lor revenindu-le mereu după fel şi fel e ncercări, praful de pe tobă. După alegerile prezidenţiale de anul trecut, când nu se ştie cum s-a înscăunat Klaus Werner Iohannis preşedinte şi când fiecare om şi-a făcut iluzii că dacă scăpăm de Train Băsescu intrăm într-o zodie mai bună, din nou n-a fost să fie. Parlamentul a clacat pentru că a realizat majorităţi artificiale, bazate pe interese de grup şi pe susţineri financiare oculte. Partidele politice au fost supuse, începând cu anul 2008 ş cu votul uninominal unui proces de anulare a doctrinelor, ori fără doctrină nu se pot face nici programe de guvernare, nici programe de opoziţie.

Alianţele au distrus diferenţele normale dintre forţele politice; votul uninominal a adus în Parlament nu numai un număr mai amre de parlamentari, ci oameni total nepregătiţi, care, au văzut în această demnitate doar ciolanul apt să le achite decontul cupăraării colegiului şi a mandatului de parlamentar.

Această nenorocire a distrus încrederea generaţiei tinere în valorile democraţiei, a produs marea migraţie a valorilor neamului şi mai mult decât atât a condu la politizarea tuturor instituţiilor statului şi la transformarea anvergurii sociale într-un bâlci cotidian. Era clar că tandemul Victor Ponta – Crin Antonescu avea să fie trimis la coşul de gunoi al istoriei cu toate că cei doi ar fii meritat o soartă mai bună.

Creşterea unui partid balama de tip extremisto-populist ca şi redimensionarea pozitivă numeric a celui de-al doilea partid de stânga, UNPR, partid netestat electoral a permis insturarea pas cu pas a autocraţiei Klaus Iohannis.

Trăim acum într-o dictatură oarecum savantă, în care preşedintele guvernează nu numai cu Guvernul său, ci şi cu serviciile sale, ceea ce este foarte grav, pentru că nici în ’89, poliţia, securitatea şi celelalte servicii nobile ale oricărei ţări nu au trădat poporul, chiar dacă au trebuit să-şi piardă conducătorul şi privilegiile. Din păcate acum aceste servicii nu mai au calitatea umană a celor de atunci. De ce? Simplu!

Din aceste servicii în cele mai multe cazuri s-a format o clasă ocultă de mijloc care taie şi spânzură interceptând convorbiri telefonice, spionând viaţa fiecăruia dintre noi, şi mult mai nemilos, executând la comandă oamnii politici incomozi alătuir de hahalerele care spun că sunt parlamentari, dar nu dovedesc că au această calitate. În comparaţie cu democraţia occidentală, oricâtă prietenie s-a arătat primului-ministru sau preşedintelui în momentele grele, poporul are soluţii asemănătoare celui din 1989, iar exerciţiul “strada” n-a fost decât o dovadă a uşurinţei cu care generaţia tânără poate folosită pentru atingerea unor scopuri meschine.

Notă!

PNL nu trebuie să se bucure că PSD a pierdut puterea, pentru că în ciuda trădării generalului Oprea, sânga românească nu pote fii bătută de nici o coaliţie de dreapta, chiar dacă în fruntea ei s-ar afla Traian Băsescu.

Iohannis ar trebui să ştie că dacă poporul nu suportă, el va deconta singur eşecul nepriceperii sale politice.

Constantin Bunilă

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.