ROMÂNI! SĂ NE SĂRBĂTORIM ȚARA ÎN SUFLETE

0
290

România este o țară unică în lume deoarece are una lângă alta cele mai mari sărbători ale sale, o sărbătoare creștină, cea a Sfântului Andrei, protectorul ță- rii (30 noiembrie) , iar pe 1 Decembrie Ziua Națională, ajunsă anul acesta în cel de-al nouăzeci și optulea an. Pentru prima dată după căderea totalitarismului, în decembrie 1989, nici una din cele două sărbători nu se celebreză. Poate preoții în biserici să țină slujbe și să se roage împreună cu drept credincioșii pentru propășirea țării.

În ziua Sfântului Andrei ritualurile magice creștine vorbesc și despre o sărbătoare a lupilor, făcând legătura între natura mama și steagul dacilor care odinioară au fost stăpânii Europei. Atunci, Europa nu era unită, nici colonizată savant ca în zilele noastre și nici împărțită. Este adevărat că atentatele fanaticilor musulmani conjugate cu exodul islamului înspre Europa civilizată necesită măsuri de securitate, dar anularea sărbătoririi Zilei Naționale. De 25 de ani trăim sub semnul rugăciunii IMN “Deșteaptă-te române” și oricât de vritege au fost vremurile nici un conducător nu a îndrăznit să ia o măsură atât de dură cum este anularea manifestărilor acestei sărbători. Eu sunt unul dintre cititorii unor cărți în care este vizată segregarea națiunii și vă amintesc doar titlul “Ciocnirea civilizațiilor”, de Samuel P. Hungtinton. Avem un președinte și un premier, nici unul creștin-ortodox, dar noi suntem o națiune tolerantă și de aceea aștept ieșirea la rampă a regelui României în SFÂNTA ZI de 1 Decembrie.

Aștept ca națiunea după ce s-a închinat pentru morții de la Colectiv, pentru care nu se face vinovată, să coboare în stradă și să-și dea binețe, arborând tricolorul la ferestre. Domnule Klaus Iohannis, împreună cu guvernul dumneavoastră ați promovat strada și ați anulat partidele politice, intrând cu picioarele în Constituție și demonstrându-ne că sloganul dumneavoastră era incomplet deoarece dacă nu respectați voința poporului român veți reuși să faceți din România ȚARA LUCURULUI BINE FĂCUT… PRAF.

NU uitați! Românii vor aprinde o lumânare în suflet, nu numai pentru morții de la Colectiv, ci și pentru străbunii care au făcut România așa cum este pentru eroii căzuți în războaie, în revoluție și pe câmpul de muncă. Nu ignorați puterea acestei nații închipuindu-vă că românii vor renunța la vot în favoarea celor care votează prin corespondență pentru noi și pentru dumneavoastră, dar nu vin să locuiască sub conducerea acelora pentru care votează. În final, bună sau rea, alegerea poporului este suverană și trebuie tratată cu respectul cuvenit. Pot să spun că am fi fost de mult prada celor care doresc destrămarea României dacă prințul moștenitor al Coroanei Regatului Unit, Alteța Sa Regală, prințul Charles nu ar fii venit în Transilvania și nu ne-ar fii slujit ca ambasador peste tot în lume.

Așadar pe 1 Decembrie suntem obșligați să ne sărbătorim țara în suflet și să-i dorim noroc să-și aleagă conducătorii de care are cu adevărat nevoie. Amin!

Constantin Bunilă

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.