Motru la răscruce de timpuri

0
395

   Municipiul Motru are, conform Constituției, o conducere aleasă prin vot universal, de culoare politică, valabilă pentru putere și opoziție pe timpul unui mandat de 4 ani.

   Aleșii, contestați sau nu, trebuie să conducă urbea timp de 4 ani de zile.Frecușurile din campanie trebuie abandonate imediat întrucât aleșii devin aleși ai tuturor, respectând legea electorală.

   Nici unul dintre conducători nu se face vinovat de spargerea alianțelor politice centrale și nici de migrația politică, antidemocratică, impusă de un act legislativ.

Drept urmare, acest mandat este aproape încheiat. Manifestările tineretului contestatar de acum câteva săptămâni de sub fereastra primarului Dorin Handu și de la vila lui Burlan pe care tineretul manifestant a confundat-o cu vila vicelui Dobrică, nu a fost decât un gest al unor ultrași politici. Ei au avut tupeul să vină și să depună coroane de flori, în numele unui partid politic ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

   Este un semn de duplicitate periculor pentru tineret și mai ales pentru politica schimbării generaților.

Partidele politice locale au o carapace de protecție, datorită faptului că anumite personaje nu au făcut pasul înapoi la timp și nu au permis ascensiunea tinerilor pe locurile eligibile ale puterii și opoziției locale.

De această boală suferă toate forțele politice și se vor îmbolnăvii și cele noi, pentru că în politică nu există valoare ci doar tupeu. De aceea cred că în momentul de față tinerii nu vor reușii să capteze bazine electorale și nu vor lua voturi dacă politicienii consacrați se retrag.Electoratul nu va avea repere și nu va ști pe cine să aleagă.

    În paralel, timpul de curățire  a vieții politice locale de vechii corupți este scurt, mai ales că, contestatarii, viitorii competitori vor trebui să dovedească cum a funcționat mecanismul corupției în lipsa intervenției organismelor statului.

    Pe bază de zvonuri oamenii nu pot fi făcuți praf, nici alungați din mandatul lor și nici puși să plătească chiar dacă asupra lor planează fel și fel de acuze populare.

    Acesta este doar un punct de vedere pe care fiecare dintre dumneavoastră îl puteți verifica iar noi suntem adepții oricărei comunicări non agresive, îmbrățișând adevărul certificat, singurul care nu poate fi contestat de nimeni.

Iulian Ionescu

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.