La Motru şeful de gară aşteaptă zăpada ca să poată schimba macazul

0
904

În municipiul unde se fac proiecte de investiţii pe hârtie, unde oamenii lui Ahmetov vin ,,să ridice” prafu’ de cărbune de pe jos şi unde locuitorii încep să ia drumul străinătăţii pentru că nu mai sunt locuri de muncă, bineînţeles că nu există nici tren.

gara motru GDM

Nu e tren?! Şi ce! Avem gară din ce în ce mai degradată, avem şine (încă) şi de ce nu un şef de gară care nu are însă tren.

Promisiuni sunt destule, că la Motru o să fie tren de la anu’ sau dacă nu de la anu’ poate din iarnă. Vine şi iarna şi ajungi să te gândeşti, oare care iarnă?!

Rând pe rând, că e campanie  electorală sau o zi minune în care aleşii noştri au ocazia să mai scoată capul din vinzuină, vin şi promit câte şi mai câte. Printre aceste promisiuni se numără şi reintroducerea trenului pe ruta Motru-Craiova.

Promisiuni de campanie electorală prelungite

Au trecut şi campaniile electorale, au trecut şi lunile, la Motru trenul tot n-a mai ajuns. S-au făcut ,,petreceri câmpeneşti”, aleşii au apărut în faţă şi au promis că la Motru treaba aia cu trenul e ca şi rezolvată. Şi când începeai să crezi că o să vezi maşini care fac coadă la trecerea de cale ferată aşteptând să intre-n gară trenu’, surpriză!

Cineva mai ,,bazat” de la Bucureşti tăia elanul tuturor şi spunea că ruta Motru-Craiova este una mult prea păguboasă. Relu Fenechiu, fostul Ministru al Transporturilor spunea că ruta de la Craiova la Motru aduce CFR Călători pierderi anuale de 300.000 de euro, cu toate acestea le dădea motrenilor o alternativă- susţinerea din bugetul local a cheltuielilor, respectiv de la Primăria Motru.

,,Având în vedere că există prevederea legală (…) în situaţia în care autorităţile locale ar fi dorit acest lucru, s-ar putea relua operarea trenurilor de călători pe secţia Strehaia – Motru, numai în condiţii de echilibru bugetar, prin acordarea subvenţiei necesare de la bugetele locale”

Şi dacă ruta asta nu e rentabilă, promisiunile par să fie, aşa că peste şeful de gară de la Motru o să mai treacă promisiuni şi luni până va schimba macazul. Poate în decembrie, asta e ultima promisiune, că în decembrie Moş Crăciun nu vine la Motru pe sanie, ci cu trenul şi nu orice tren, ci unul privat.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.