Hotel Parlament

0
289

Hotel Parlament

Stau și mucegăiesc tomuri cu legi în cele două camere ale parlamentului. Proaste sau bune, stau și asteaptă „acordul tacit” zeci și sute de acte legislative în cele doua camere și nu sunt băgate în seama de aleșii noștrii.
Dumneavoastră, stimați cititori ai acestor rânduri, i-ați văzut cumva interesați de aceste legi pe cei pe care i-ați vătat și i-ați trimis în Parlament? I-ați auzit cumva că nu încap în cele două camere fiindcă sunt prea mulți?
Nu, nu i-ați auzit. În schimb i-ați auzit că nu au loc la hotel,că nu le ajung banii și că nu au siguranța asigurată.
Nu credeți că modul acesta de comportament spune multe și că prin analizarea lui se poate caracteriza alesul pe care l-am trimis să ne slujească, să ne reprezinte? Prin comportamentul avut, în ultimul timp și prin modul de priorizare a problemelor am înțeles ce era de înțeles, locul alesului meu și al dumneavoastră nu este în Parlament, este la… hotel.
Oricum, diferența constă doar în modul în care se doarme. Pe banii noștrii. Oricât de rău o duce țara în această perioadă de criză noi avem bani suficienți pentru ai plăti și a le asigura un confort pe care 99% dintre cei care mai muncesc în România nu o să-l aibă niciodată.
Uitați-vă la alesul dumneavoastră, la deputatul sau senatorul din colegiul în care ați votat. Uitați-vă cum este îmbracat și încălțat, apoi uitați-vă la familia dumneavoastră cum este îmbracată și încălțată. Să știți că dumneavoastră sunteți egalii enor economiști de marcă ce umblă ca și dumneavoastră cu pantofii găuriți în talpă, cum a fost Jeffry Franks de la FMI. Sunteți oameni care știu ce înseamnă economia. Sunteți cei care au înțeles că nu te poți întinde mai mult decât ține plapuma, adică bugetul.
Odată ce am stabilit aceasta, haideți să revenim la oile noastre, parlamentarii. Haideți să analizăm, în calitatea noastră de economiști egali ai lui Jeffry Franks de la FMI, cam cum au dus-o și ce vor aleșii pe care i-am trimis în cele două camere ale Parlamentului.
Dumneavoastră, cei care mai lucrați, mai aveți pe lângă plata salarială de câteva sute de lei, asigurați de angajator banii pentru chirie? Nu! Dumneavoastră aveți imunitatea asigurată în cazul în care, cu voie sau fără voie călcați pe lângă lege? Nu! Dumneavoastră puteți să modificați acte legislative în așa fel încăt dosarele pe care le aveți în instanțe să fie oprite până la prescrierea termenelor? Nu!
Ei bine, dumnealor, aleșii mei și ai dumneavoastră, au pe lângă plata salarială și bani de chirie, cam 4.000 de lei pe lună și cică nu le ajunge suma, care este aproximativ echivalentă cu cea pe care o iau ca și indemnizație lunară de parlamentar. La un calcul sumar, alesul meu sau al dumneavoastră, are lunar un venit de aproximatib 8.000 lei, iar dumneavoastră aveți, în cazuri fericite, 1.000 de lei și trebuie să vă descurcați cu atât, că alți bani nu aveți.
Pe lângă aceasta, alesul meu și al dumneavostră mai beneficiază de ceva ce noi nu vom beneficia decât în mormânt, de imunitate. Imunitatea este un părivilegiu pentru cei care sunt certați cu legea și pentru care nu este important ce sau cât suferă țara ci, pentru propiul interes, cum să scape ei de efectele legii.
Două probleme de ectualitate m-au lăsat perplex. Cred că și dumneavoastră ați ajuns în aceeași stare atunci când ați auzit că alesul meu și alesul dumneavoastră vrea să opreasacă dosarele, care îi vizează, privitoare la corupție prin modificarea și transformarea Comisiilor Juridice din Parlament în tribunale paralele.
Cealaltă problemă este propunerea proaspătului senator Sorin Roșca Stănescu, care după ce a stat de vorbă cu niște „deținuți de încredere” ( Adrian Nastase, Bogdan Popovici și Sorin Ovidiu Vântu), în calitatea domniei sale de secretar al Comisiei senatoriale pentru drepturile omului, a ajuns la concluzia că sunt necesare două amnistii pentru a scoate din pușcării o gama mare de infeactori specializați. Normal să fie așa atâta timp cât în actualul Parlament sunt căteva zeci de aleși condamnați penal sau cu dosare în instanță.
V-ați dat seama că pe agenda alesului meu, ca și pe agenda alesului dumneavoastră, nu este loc pentru noi muritorii de rând. Realizați că acele facilități fiscale pentru agenții economici și salariile mai mari au fost doar pentru campania electorală? Normal că având în vedre schimbarea priorităților, odată ajunși acolo, în Parlamentul-Hotel, pentru alesul meu, dar și pentru al dumneavoastră prioritare au devenit imunitatea lor, revizuirea Constituției, regionalizarea, adică ceea ce crează premisele pentru găsirea modalităților de a oferi adăpost altora ca ei.
Așa se întâmplă când se obțin funcții ți poziții ce au legături cu rangul și nu cu demnitatea te odihnești în Parlament- Hotel.

Dorel Lazăr

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.