Elena STOICA (PSD): Categoric, avem nevoie de un plan de ţară foarte bun pe plan fiscal

0
1
Sursa foto: Elena Stoica | Facebook

PSD susţine că România trebuie să facă paşi mai apăsaţi pentru a ajunge la stadiul calităţii vieţii din statele dezvoltate ale Europei, însă, pentru a atinge acest deziderat, are nevoie de un mediu de afaceri viabil, stabil şi predictibil. În acest context, PSD consideră ca fiind o necesitate de prim rang discutarea în coaliţia de guvernare a temei cotei unice şi a impozitării progresive.

Acest subiect va fi analizat şi împreună cu specialiştii externi, cu partenerii sociali şi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri, astfel încât să se creeze premisele pentru un cadru fiscal şi legislativ coerent, care să conducă la progres şi dezvoltarea generală a ţării.

O astfel de discuţie nu este pentru ziua de mâine, ci pentru viitor, iar în scopul certificării unei idei sustenabile în acest sens, aplicabilă de anul viitor, este nevoie de o discuţie largă, cu toţi cei implicaţi, nefiind vorba despre o decizie care să fie luată peste noapte în cadrul coaliţiei care susţine Executivul.

PSD subliniează că propunerile lansate până acum în cadrul Guvernului sunt constructive şi au şanse importante de reuşită. Este evident că toate forţele implicate în acest moment în actul de administrare al ţării trebuie să îşi dorească o cale de dezvoltare şi modernizare a României, aidoma ţărilor din Uniunea Europeană.

Categoric, avem nevoie de un plan de ţară foarte bun pe plan fiscal în ceea ce priveşte viitorul României, deoarece, în acest moment, avem 27% venituri din PIB şi cheltuieli de 40%, faţă de Polonia, spre exemplu, care are un raport la 37-40 la aceste capitole.

PSD consideră că este extrem de important ca România să recupereze zona gri, unde suntem pe ultimul loc în Europa, cu o evaziune fiscală de 26 de miliarde lei, respectiv 10% din PIB, astfel încât să evităm o situaţie de blocaj.

Nu în ultimul rând, PSD afirmă că munca este impozitată mult prea mult în raport cu impozitarea capitalului şi trebuie să găsim în cel mai scurt timp o linie de echilibru. În acest moment, clasa medie şi cei cu venituri foarte mici duc tot greul societăţii româneşti, ceea ce nu este firesc. Trebuie în mod clar să echilibrăm această discrepanţă, iar PSD va veni cu măsuri clare în acest sens.

În mod evident, nu vom fi de acord cu mărirea TVA sau cu eliminarea scutirilor din anumite domenii de activitate, precum IT, pentru că în mod cert avem nevoie de plus valoare şi de dezvoltare.

PSD dă asigurări ferme că, anul acesta, categoric nu se vor mări taxele şi nu se vor introduce altele noi.

Deputat PSD Vrancea,
Elena STOICA

untitled-2