DINȚII SISTEMULUI TICĂLOS

0
422

Asa numita Comisie parlamentara de control SRI se intruneste azi. Pentru ca, la capatul sedintei, sa nu se intample nimic. Pretextul il constituie afirmatiile scandaloase ale doamnei Elena Udrea la adresa directorului interimar SRI, generalul cu trei stele, produs marca Basescu, pe nume, Florian Coldea. Dar, doar pretextul. Pentru ca scopul real este spalarea imaginii acestuia. Sistemul se apara. Cu dintii. Si se va apara cu dintii, dominand, din ce in ce mai mult, Romania, pana cand clasa politica va fi capabila sa-i scoata sistemului dinti.

Dupa cum se poate lesne observa, atat lecturand printre randuri declaratiile Elenei Udrea, ale lui Traian Basescu, ale doamnei Alina Bica, ale altor nenumarati domni si doamne, care au avut de a face cu securitatea interna, aproape invariabil, motivatiile sunt de natura economica. Si, abia apoi, politica. Iar pretextul, fireste, este siguranta nationala.

Acest lucru se intampla pentru ca, formal si informal, Serviciul Roman de Informatii are mari interese economice. Si financiare. Serviciu, in calitate de serviciu? Sau prin interpusi? Actionand in numele unor persoane private. Din interiorul si din exteriorul institutiei. Dar, intotdeauna, facand parte din sistem.

Iata intrebari la care, pana cand nu este prea tarziu, societatea trebuie sa le dea un raspuns. Pana cand intreaga putere economica, politica si intreaga putere a justitiei vor fi acaparate de oamenii serviciilor, inca mai este timp.

Tot a inceput o noua sesiune parlamentara. Tot am facut apel la fostii mei colegi pentru a promova doua proiecte de legi pe care le-am initiat. Legea audiovizualului si Legea cinematografiei. Tot m-am bucurat ca, de bine, de rau, proiectul Legii primei cadastrari si intabulari este pe teava. Este momentul sa mai reamintesc de un proiect de lege, dinamitat de cozile de topor SRI, din Parlament, dar care, in mod obligatoriu, trebuie repus pe tapet. Scoaterea in afara legii a societatilor acoperite, detinute de serviciile secrete pe teritoriul Romaniei. Pana cand nu vom avea o asemenea lege – fie ea speciala, fie cuprinsa in viitoarea legislatia a sigurantei nationale –  Romania se va afla sub un pericol din ce in ce mai mare de derapaj democratic. De cadere a tarii in mana unei oligarhii care nu mai este a oamenilor de afaceri, care nu mai este a unor grupuri de interese din politica, ci este, fapt cu atat mai primejdios, apartinatoare de serviciile secrete.

Cum vor controla personaje ca Sebastian Ghita activitatea sefului lor, Florian Coldea? Cum? Daca si unii si altii, si controlatii si controlorii, sunt „operativi”.

SORIN ROȘCA STĂNESCU

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.