Daruri

0
284

DARURI…

 

de Nicu MURGĂŞANU

      

Decembrie, totdeauna mi s-a părut luna cea mai veselă din an, pentru că ninge sau ar trebui să ningă, pentru că ne facem daruri şi vedem steluţe colorate-n geamuri, pentru că magia sărbătorilor de iarnă începe odată cu Moş Nicolae care a făcut miracole prin bunătatea sufletească, sfântul care în binefacerile sale şi-a împarţit averea, să-i ajute pe cei nevoiaşi devenind astfel protectorul celor neajutoraţi si neputincioşi.

      În acest început de decembrie, străzile, vitrinele, gardurile si casele ne sunt invadate de “sfinţi” în campanie, care ne vor tot binele din lume şi promit că râuri de lapte şi miere vor curge-n urma lor dacă-i votăm pe ei, şi numai pe ei. Toţi sunt bogaţi si dacă nu sunt, vor deveni, dar nu şi-ar împărţi averile cu cei neajutoraţi şi neputincioşi de la care aşteaptă votul.

      Nu sunt neputincios şi neajutorat, nu aştept nimic de la “sfinţii” aştia fără aură, care vor să acceadă în Parlament şi promit ca vor face minuni. Am tot aşteptat atâţia ani şi-am văzut doar minunile făcute în folosul lor. Fiind eu cuminte tot anul, Moş Nicolae îmi aduce şi îmi dă dreptul să mă duc iaraşi la vot, însă cadoul moşului nu-mi provoacă nici o bucurie, dar mă voi duce şi asemeni personajului lui Conu’ Iancu Caragiale mă voi întreba, -“dar eu cu cine votez?!”…

      Îi ştiu pe toţi “sfinţii” aştia din “icoanele electorale” lipite peste tot, şi pentru că-i ştiu, nu am cu cine vota… Ştampila mea pe buletinul de vot nu va face decât să mute sacii cu bani dintr-o cărută în alta, de la Gigel la Costel sau invers…. Mă voi duce la vot şi plin de scârbă şi năduf am să le trântesc ştampila-n cap la toţi, pe rând, din toate sectele si găştile astea, că partide politice nu le pot zice…

      Pe aici, acum chiar a început să ningă! Ninge curat şi liniştit ca în copilărie şi moşul se îndreaptă spre noi să ne bucure pe toţi. I-am scris lui Moş Nicolae să-mi aducă şi nuieluşe, -dacă nu bâte- să le dau cadou viitorilor parlamentari să le folosească între ei, atunci când nu vor şti care să fure mai mult şi se vor încăiera între ei pentru împărţirea prăzii… Şi în post scriptum-ul scrisorii l-am rugat pe Moş Nicolae să nu-i mai ajute pe hoţi în isprăvile lor.

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.