Ce dă bălaia!

0
256

Ce dă bălaia!

de  Dorel Lazăr

Oameni buni, să nu vă prea mirați de ce se mișcă așa de încet lucrurile în țara aceasta. Nu vă enervați că la noi toate merg de-andoaselea și înaintăm înapoi, ca racul. Nu se poate mai mult de atât. Ce? Credeți că politicienilor noștrii le este ușor? Ei se străduiesc din răsputeri și fac cam tot ce pot și cam tot ce știu ei să facă. Pentru ei totul, pentru noi nimic bun. Sunt specializați în aceasta. Uitați-vă și nu vă mirați! Uitați-vă la ei! Ei sunt oameni anonimi și anoști ajunși în funcții cu responsabilități publice. Ei sunt cei pe care apoi, la fel ca în trecut „ung” câte un voievod, bineînțeles că pe considerente partinice, în tot felul de instituții ținând cont de interesul de gașcă, de interesul familiei sau de cât de drag și darnic este în dragostea cotidiană, fie ea dezgolită și trupescă.

Nu vă spun la cine și cum să vă uitați! Oricum, vă apucă groaza. O hoardă de toată frumusețea, avidă de rostul puterii, formată din ilustre figuri de „no name” se urcă acum pe scaunele împărătești din deconcentratele județelor și a întreprinderilor cu capital de stat. Toți sunt flămânzi și stau cu ochii țintă la „șunguța cu doi bani” a statului și a noastră.

Nu am de gând să generalizez deoarece mai sunt printre viitorii noi voievozi și oameni cu experiență, cu conduită morală, cu principii și idei. Oricum sunt puțini. Ca atare nu are rost să ne mirăm de ce România, în loc să progreseze, de 20 de ani, tot dă înapoi.

Ce este de remarcat este faptul că, pentru majoritatea noilor voievozi, competența este doar o noțiune cuprinsă într-un dicționar pe care nu l-au consultat, deoarece unii dintre ei, nu prea știu alfabetul. Pentru ei aceasta nu este importantă deoarece astăzi, dacă nu ai pile politice, neamuri, nași, fini, socrii, cuscrii, prieteni, amici, amante, neveste, iubiți în posturi cheie, adică la vârf, rămâi un neica-nimeni cu toată știința ta de carte. Așa că s-au descurcat ca pe vremuri cu PCR-ul, adică pile, cunoștințe și relații.

Oricum, să nu vă mirați și fiți foarte atenți pe unde călcați să nu cumva să-i deranjați. Oricum, simpla voastră prezență în voievodatul unde tocmai au fost înscăunați este deranjantă pentru ei. Asta este, analfabeții sunt fruntea! S-au ajuns!

La început eram aproape convins că noul guvern vine și face ordine în dezordinea pe care o tot critica. Credeam că au disciplină și seriozitate. Aș! De unde?! Am ochit doar câțiva „deștepți” puși sau preconizat a fi înscăunați că m-am și lămurit. Nu o să-i înșir acum. O să-i vedeți și dumneaavoastră și o să vă dați seama de ce au fost buni de „uns”. Oricum, am auzit și sunt ferm convins, că șpaga mult criticată va fi la modă în continuare și va fi un fel de viză pentru dosarul pe care-l depui spre rezolvare. De mult nu mai există bun simț, sfială sau frică. Normal să fie așa că doar este criză și toți sunt oamenii momentului care merg pe ideea cu ce o da (făta) bălaia! Ori iasă ori nu! Așa este?

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.