CAMELOTUL MODERN CU 27 de CAVALERI

0
266

CAMELOTUL MODERN CU 27 de CAVALERI

 

 

de Constantin BUNILĂ

 

 

 

 

 

   Multă lume spune că în ultimii 5-6 ani România a ajuns o ţară izolată, deşi stă la masa celor 27 de cavaleri ai Camelotului modern, unde preşedintele Uniunii Europene ar trebui să fie asemenea legendarului rege Arthur. Pentru noi cavalerul Traian Băsescu a ales să lupte de unul singur încredinţând populaţia cu lozinci de genul „Băsescu luptă pentru tine!”.
Ca unul care nu înghite bâlbâielile politice ale oamenilor importanţi din satul român, şi luând în calcul toate declaraţiile aruncate pe piaţă de protagonişti cred că trebuie să avem noroc ca să putem avea linişte şi să ne putem urni din starea de rău în care se află naţiunea. Cred că cel mai greu îi va fi lui Victor Ponta care nu l-a mai avut aproape de copreşedintele USL Crin Antonescu într-un moment în care Traian Băsescu a fost forţat să recunoască victoria voinţei poporului.
Dragostea de putere este însă privită, ca şi dragostea de avere, cu ochi critici de către Biblie şi, de aceea, cine iubeşte puterea şi averea îl poate mânia pe Doamne – Doamne. Aşa s-ar explica şi valul de nenorociri care se tot abate sistematic asupra României, aproape ciclic: un an inundaţie, în alt an secetă, în alt an criză, apoi iarăşi inundaţie… Cum să vină la noi mai marii lumii, când nici n-avem cu ce să-i primim?
Toată guvernarea PDL n-ar fi fost posibilă dacă din fosta echipă a lui Mircea Geoană nemulţumiţii nu s-ar fi rupt să se ducă după ciolan. Nu întâmplător Victor Ponta, trecând peste toată anatema internaţională, a anunţat fuziunea cu UNPR şi dacă va fi suficient de puternic va prelungi legea partidelor până la incompatibilitatea parlamentarului migrator. Dacă Ponta va oficializa obligaţia aleşilor cu misiune executivă de a demisiona din partide pe perioada mandatului, atunci va pune punct dictaturilor locale şi va nominaliza viaţa democratică românească. Un premier al României care ar scoate politica pe tarabă şi ar limita dezmăţul aleşilor ei ar putea fi o binefacere pentru România. Pentru România este importantă restabilirea scării valorilor şi aceasta poate începe cu depolitizarea instituţiilor statului a învăţământului, sănătăţii, politicii şi de ce nu a presei. Până la urmă trebuie făcută diferenţa între ziaristul credibil şi ziaristul obedient puterii în exerciţiu. Ziaristul de partid trebuie să-şi cumpere spaţiul în presa independentă şi să nu subjuge această presă pentru că astfel participă la distrugerea ei. Ce ne facem acum, cu un popor deprimat şi un conducător care vrea să trimită epistole cancelariilor europene pentru a scuza o putere pe care, în loc s-o lase liberă să judece, o trimite la fundamentat improvizaţii.
Ponta are o şansă uriaşă, însă cu toate aceste redresarea naţiunii depinde de puterea poporului român de a se reîntoarce la muncă pentru că numai distracţia sau bâlciul nu-l pot aduce pe calea bunăstării
Atenţie: Lucrurile fixe trebuie lăsate neschimbate. Conştiinţele fixe trebuie scoase de pe linia puterii şi garate între relicvele dictaturii.

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.