ASFALT PE ZAPADA, reteta romaneasa anti-derapare

0
254

ASFALT PE ZĂPADĂ, reţetă româneasă anti-derapare

 

   

   

Românii au descoperit rețeta anti-derapare: turnarea asfaltului pe zăpadă.

 

 

     Așa cum ne-am obișnuit, la noi e posibil orice… Călătorești cu trenul în toiul verii și primești căldură, în compartiment, sau  atunci când afară sunt (-3) grade beneficiezi de aer rece. E ceva normal. Doar noi suntem rezistenți, ne-au întărit anii aștia de tranziție şi cred că putem deveni  tari ca piatra că tranziţia e… lungă!

      Știu sigur că rețeta turnării asfaltului pe zăpadă  este brevetată, după cea de viscol şi ploi torențiale şi a fost implementată de ani buni în România, însă, se pare că cei ce se ocupă de rebilitarea Drumului Național 6 (DN6, Criova- Drobeta Turnul Severin) au îmbunătățit-o!

     Zăpadă… mai mare decât palma, lucrătorii firmei contractate de CNADNR  nu trebuie să fie mai mulţi de 10,  iar reabilitarea tronsonului e ceva gen feerie de iarnă: cade  asfalt de zor, utilajele scârţâie în ritm alert, iar acest lucru trebuie să se întâmple obligatoriu între două table pe care stă scris, negru pe alb, STREHAIA.

   Sunt convins că aceștia au așteptat cu foarte multă nerăbdare cădere primilor fulgi de nea, pentru că astă-vară s-au topit după umbră, prin boscheţi sau sub turnuleţele castelului bulibaşei.

    Dar dacă nu lucrezi iarna, cine să audă de reţeta ta. Poate  așa o să vină și contractele din țările nordice, poate ne facem mâna pentru autostrada  Stelei Polare sau drumurile judeţene din Laponia, aşa ca să-i facem în ciudă şi lui Moş Crăciun, pentru că noi românii suntem daţi şi neluaţi: când avem asfalt e musai să aşteptăm zăpada. Ce să-i faci frate, nu înţelegi că trebuie repectată  rețeta !

 

                                   Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.