DOMN’ PROFESOR, TOŢI EXALTAŢII ŞI SĂRĂCANII SUNT AI NOŞTRI, TOATĂ GLOATĂ CEA MULTĂ NE APARŢINE!

0
379

DOMN’ PROFESOR, TOŢI EXALTAŢII ŞI SĂRĂCANII SUNT AI NOŞTRI, TOATĂ GLOATĂ CEA MULTĂ NE APARŢINE!

 

 

de ALEX GREGOR

 

 

 

 

 

 

 

Recenta campanie electorală pentru alegerile parlamentare ne-a prilejuit, printre altele, întâlnirea pe sticlă cu ziaristul de investigaţii Silviu Alupei, în cadrul emisiunii “Gorjul liber”. Cei mai mulţi gorjeni, pe otevistul cu pricina la timpul respectiv, l-au bănuit bănui de tot partizanatul pentru Dan Diaconescu, patronul televiziunii, fapt pentru care s-au şi îndoit de afirmaţiile sale, umblând la telecomandă. Eu însă nu m-am dus către alte canale, am urmărit cu atenţie până la capăt. Cunoscând contextul, am zâmbit uneori, omul – ziaristul – nu era de pe-aici, n-avea de unde să cunoască toată starea de fapt a zonei.

Iată că i-am dat şi dreptate, în unele – nu puţine! – cazuri prezentate. Exemplul de faţă este al unei gropi centralizatoare de canalizare neacoperită de la podul Jiului, pe lângă care se desfăşoară rândul de scări din beton. Pericolul de-acolo este evident, lucrarea de pavare a trotuarului s-a realizat prost, de mântuială, uitarea şi nepăsarea celor răspunzători fiind de-a dreptul… criminale. În emisiunea cu pricina Silviu Alupei a înconjurat de mai multe ori groapa, pătimaş până la cer a jucat teatru, a spus vrute şi nevrute – inclusiv faptul că scurgerile apelor menajere s-ar face direct în râul Jiu –  a apăsat pedala poate prea mult şi a pus cenuşă cu jar viu pe găselniţa respectivă…

Alaltăieri, după căderea primei plăpumi de nea de la Târgu-Jiu, am fost să văd dacă edilii oraşului au pus capacul peste groapă. Îmi închipuiam că primarul Florin Cârciumaru, ocupat şi domnia-sa cu campania de alegeri a deputatului Victor Viorel Ponta, a fost informat de vreun subaltern, de cineva de la biroul de presă, şi a dat dispoziţiile necesare. Başca faptul că, de la sine, lucrătorii unei direcţii din Primărie, cu atribuţiuni specifice, puteau acoperi ori marca marele pericol. Nu s-a întâmplat! Foto de alături confirmă acest lucru. De unde pot trage concluzia că edilul nostru şef are în preajmă numai colaboratori cărora nu le pasă şi purced la treabă în doru lelii, doar atunci când primesc sarcină în cadrul operativei de dimineaţă.

Mai zic un „Doamne fereşte! de vreun accident nefericit”, care se poate petrece acolo, în această perioadă, când alunecuşul nu-i în acel fel idilic, precum în poeziile iernii, ci cât se poate de real.

Tot aici, doresc să mă mir de afirmaţiile şi atitudinile unor persoane, inclusiv din mass-media. Un cunoscut universitar a şi apărut pe sticla unei televiziuni locale, indignat de calitatea morală şi socială a celor ce s-au adunat în jurul lui D.  Diaconescu, persoană ce eu nu o apreciez, din foarte multe motive. Însă, domn’ profesor, toţi exaltaţii şi sărăcanii sunt ai noştri, toată gloată cea multă ne aparţine. Cu toţii avem o responsabilitate majoră – să le schimbăm acestor locuitori comportamentul, să le oferim o mână de ajutor. Apropo, a folosit cineva, vreun politician de la vârf, referindu-se la cetăţenii cu pricina, cuvântul „aurolaci”?

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.