ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN 9 PARTIDE DE EXTREMĂ-DREAPTA VOR AVEA REPREZENTANŢI

0
317
Foto: rt.com
Foto: rt.com
Foto: rt.com

Potrivit Huffington Post, 9 partide de extremă-dreapta vor avea reprezentanţi în PE, după scrutinul din 25 mai. În topul întocmit de publicaţia mai sus amintită, primul loc este ocupat de Partidul Frontul Naţional, din Franţa, condus de Marine Le Pen.  Topul continuă cu formaţiunea neonazistă germană- Partidul Naţional German (NPD), catalogat drept un partid rasioal şi antisemit şi care militează pentru o ,,Europă a oamenilor albi”.

Formaţinea elene Zori Aurii va aevea pentru prima dată reprezentanţi în Parlamentul European. Are o doctrină ultranaţionalistă  iar unii membri ai săi sunt în închisoare pentru apartenenţă la grupuri infracţionale, noteză Mediafax.

În Danemarca, Partidul Poporului Danez a reuşit să obţină 27% din voturile populaţiei asta după ce Pia Kjærsgaard, preşedintele fondator a afirmat în repetate rânduri că ţara sa nu este deschisă imigraţionismului.

Partidul Finns  s-a remarcat printr-o campanie electorală antieuropeană, xenofobă, populistă, iar liderul formaţiunii a fost amendat pentru comentarii antimusulmane, aminteşte Mediafx.

Partidul de extremă-dreapta maghiar Jobbik, fundamentat pe creştinism, patriotism şi conservatorism are puternice accente neonaziste şi va fi reprezentat în PE de 3 membri. Mai mulţi membri ai partidului ungar au solicitat deja înscrierea etnicilor evrei din Ungaria în registre speciale.

Partidul Libertăţii din Olanda este o ală formaţine extremistă care va ocupa în Parlamentul European patru fotolii.

În Austria s-a remarcat Partidul Libertăţii- ultranaţionalist şi care a dus o înverşunată campanie antimusulmană asta deşi liderul formaţiunii (Heinz-Christian Strache) nu se consideră rasist pentru că îi plac mâncărurile orientale.

În Peninsulă, Liga Nordului a obţinut doar 6 procente din voturi, unul dintre eurodeputaţii partidului afirmând: ,,Africa nu a produs prea multe genii, după cum poate vedea toată lumea dintr-o Enciclopedie Mickey Mouse”

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.