Jupânul săptămânii- Corneliu Birtok Băneasă

0
1290

Săptămânalul Gazeta de Mâine îl numeşte pe inginerul român Corneliu Birtok Băneasă “Jupânul Săptămânii” pentru realizările deosebite în domniul tehnicii, dar şi pentru aportul recunoaşterii inventicii româneşti peste hotare prin multitudinea de premii adjudecate.
Inginerul hunedorean Corneliu Birtok Băneasă este doctorand al Universității Politehnica din Timișoara în specializarea ingineria materialelor. El a obținut până acum 28 de medalii de aur la diverse saloane internaționale de inventică din țară și din lume. Inventatorul s-a prezentat în acest an la Salonul de Inventică de la Geneva cu un dispozitiv care se numește “deflector termic” și care se folosește la echiparea autovehiculelor pe timp de vară cu scopul de a reduce pierderile de putere ale motorului din cauza temperaturilor ridicate de afară, iar efortul său a fost răsplătit cu două medalii de aur pe care le-a primti din partea unei asociații profesionale de știință și tehnologie din Hong Kong (Science & Technology Parks Corporation).

13100678_971978829552003_7120856974296044938_n
”La inceput am fost atras de mecanica auto, ca şi amator am început în jurul anului 1996, ani în care am reuşit să optimizez diferite motorizări însa dorinţa de a perfecţiona şi de a crea lucruri performante în acest domeniu m-au dus în mod firesc să înţeleg la un nou nivel cerinţele pentru optimizări în domeniul auto.
Punându-mi în practică creaţiile proprii cum ar fi primul Filtru supraaspirant în anul 2000 , testat chiar pe maşina proprie de atunci studiile aprofundate şi aplicaţiile în acest sens au dus la diversificarea conceptelor originale cu participarea la diverse simpozioane-ştiinţifice şi saloane de inventică naţionale, însă în scurt timp am ajuns să-mi doresc mai mult, în acest scop a luat fiinţă Asociaţia CorneliuGroup în anul 2008, care mi-a adus statutul mult râvnit de inventator cu acte în regula şi promovarea brandului Air by Corneliu. Interesul autorităţiilor pentru activitatea mea mi-au adus onoarea de a participa la primul salon internaţional de inventică unde am simţit gustul aurului, de atunci medaliile au început să curga la fel precum ideile mele prind contur, precizează Corneliu Birtok Băneasă.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.