JUPÂNU’ SĂPTĂMÂNII- ION ŢIRIAC

0
304
FOTO: www.ziuanews.ro
FOTO:  www.ziuanews.ro
FOTO: www.ziuanews.ro

Cotidianul Gazeta de Mâine îl numeşte pe omul de afaceri Ion Ţiriac, ,,JUPÂNUL SĂPTĂMÂNII” întrucât în urma tragicului accident aviatic din Munţii Apuseni a decis să doneze Inspectoratului General de Aviaţie  un avion din flota personală.

FOTO: gandul.info
FOTO: gandul.info

Jet-ul, în valoare de 1,5-2 milioane de dolari este unul tip Cessna CITATION V, din 1992, care poate prinde şi până la 750-800 de kilometri pe oră şi poate zbura până la o altitudine de 14.000 de metri.  Avionul este dotat corespunzător pentru transportul bolvanilor. Mai mult, acesta a fost folosit şi în trecut la astfel de misiuni. Cu ajutorul acestuia s-au transportat pacienţi în Germania, Franţa şi Austria. Aeronava este dotată cu un sistem propriu de oxigen, informează gândul.info

,,Am luat un jet de la Ţiriac Air. E un avion sanitar, l-am facut acum 3-4 ani sanitar, are toate dotările. Avionul asta a avut doi proprietari: Autoritatea Aeronautică Austriacă şi Ţiriac Air. Tehnic, n-are absolut nicio problemă. A zburat destul de puţin, fiecare control a ieşit perfect de la A la Z”, a declarat Ion Ţiriac pentru Sport.ro.

Avionul făcea parte din flota omului de afaceri, care mai deţine alte 6 aeronave şi va intra în posesia  Inspectoratului General de Aviaţie atunci când vor fi întocmite toate actele necesare.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.