Crina_Coco_Popescu_in_Antartica

Cotidianul Gazeta de Mâine o numeşte pe ,,Cea Mai de Succes Tânără Alpinistă din Lume”- românca Crina Coco Popescu, ,,JUPÂNU’ SĂPTĂMÂNII” pentru palmaresul impresionant de recorduri mondiale de vârstă în alpinism.

Alpinista Crina Coco Popescu a intrat pentru a doua oară în Cartea Recordurilor, de data aceasta pentru ,,Cea Mai de Succes Tânără Alpinistă din Lume”, datorită palmaresului ei impresionant de recorduri mondiale de vârstă în alpinism, a anunţat World Record Academy, editorul Cărţii Recordurilor, pe site-ul oficialworldrecordacademy.com, citat de AGERPRES.

coco1

Odată cu recordul mondial pentru ,,Cea Mai de Succes Tânără Alpinistă din Lume”, acordat de World Record Academy, Crina Coco Popescu va primi şi medalia de aur acordată de WRA doar celor care realizează recorduri mondiale de excepţie, din cele peste 1.200 de recorduri omologate anual, Academia Recordurilor Mondiale acordând anual doar 10 medalii de aur. Potrivit site-ului oficial al Academiei Recordurilor Mondiale, alpinista română avea doar 16 ani când a încheiat circuitul Seven Volcanoes prin ascensiunea pe Mount Sidley (4285 m), cel mai înalt vulcan al Antarcticii.

crina.coco.popescu

Alpinista română, acum în vârstă de 17 ani, reprezentantă a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, este totodată şi prima alpinistă din lume care a urcat pe Mount Sidley în Antarctica (alături de Alex Abramov, Mario Trimeri şi Scott Woolams). După ce a încheiat cu succes expediţia ,,Antarctica 2010-2011″, Crina Coco Popescu a devenit prima alpinistă din lume care a urcat pe cele mai înalte 7 vârfuri de pe cele 7 continente: Elbrus – Europa, Kilimanjaro – Africa, Damavand – Asia, Giluwe – Oceania, Ojos del Salado – America de Sud, Pico de Orizaba – America de Nord, Sidley – Antarctica.

Alte şase vârfuri ,,de record mondial” escaladate de Crina sunt: cel mai înalt vârf al Oceaniei – Carstensz, Pyramid (4.884 m) din Indonezia,  Mt. Giluwe (Papua Noua Guinee), masivul Alborz, vf. Damavand din Iran, Carstensz Pyramid (4.884 m) din Papua, Indonezia, Anzii Cordilieri — Aconcagua (6.963 m) din Argentina şimasivul Khokh — vf. Kazbek (5.047 m) din Georgia.

untitled-2