DUMITRU CĂLUGĂRU- JUPÂNU’ SĂPTĂMÂNII

0
524

Pentru rezultatele meritorii obţinute de-a lungul timpului, cotidianul Gazeta de Mâine îl numeşte pe Dumitru Călugăru, JUPÂNU’ SĂPTĂMÂNII. 

dumitru calugaru

Dumitru Călugăru este unul din gorjenii remarcabili care face cinste României în plan internaţional. În acest an, gorjeanul, alături de Andreea Maria Filip, Ștefan Bogdan Ivan, Andrei Iliescu, Radu Costin Bîzgă-Nicolescu au fost medaliaţi cu aur la cea de-a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 11 – 17 mai, la Moscova. Pe lângă cele 5 medalii de aur românii au mai obţinut alte două, de argint şi bronz prin  Vlad-Mihai Mandric şi Gabriel Dragoş Negreanu. Este cel mai bun rezultat din istoria participărilor româneşti la această competiţie, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe.

Dumitru Călugăru nu este la prima ispravă de acest gen, elevul Colegiului Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu având în palmares alte două medalii internaţionale obţinute anul trecut: aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene desfăşurată la Luxemburg ;i argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe din Africa de Sud.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.