Sindicatele din CEO care au semnat tăierile salariale, protestează

0
342

Situaţie cel puţin ciudată în rândul liderilor de la Sindicatul Mine Energie Oltenia. După ce anul trecut au fost de acord să fie tăiate unele primele, iar altele reduse la jumătate, acum protestează pentru că nu mai vor reduceri salariale, dar şi pentru că sunt zvonuri că CEO ar putea intra în insolventă. SMEO este cunoscut drept sindicatul galben, care a apărut cu ajutorul fostului director Laurenţiu Ciurel.

După ce fostul manager a fost demis, sindicatele ajutate de Ciurel au decis să iasă în stradă. Au reuşit să strangă numai 250 de oameni. Cererile lor sunt de neînţeles, deoarece au primit de Crăciun, exact prima pe care ei au negociat- o, 550 de lei, cu 150 de lei mai puţin faţă de anii trecuţi.

Negocierea a fost făcuta cu Laurenţiu Ciurel. Acum au ieşit în stradă să spuncă vor o suplimentare a primei, deoarece există o economie la fondul de salarii.

CEO e pe pierdere si in 2015

Actuala conducere este de părere însă că nu ar trebui acordată, deoarece compania este şi în acest an pe pierdere şi nu s- au realizat veniturile. “Referitor la acordarea salariatilor a unei parti din economia la fondul de salarii pe anul 2015, subliniem ca punctul de vedere al administratiei este diferit de cel al protestatarilor deoarece acestia au in vedere doar diferenta dintre suma bugetata si cea consumata din fondul de salarii, insa analiza rezultatelor financiare ale unei societati poate fi efectuata numai dupa  realizarea / inregistrarea  tuturor elementelor din buget. In jurul datei de 15.01.2016, vor fi cunoscute rezultatele preliminate ale companiei pentru anul 2015 si se va putea evalua situatia financiara a companiei,” se arată într un comunicat postat pe site ul CEO. In 2014 compania a avut o pierdere de 700 de milioane de lei.

În legătură cu presupusa intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Oltenia, se precizează în comunicat, că nu se pune problema de aşa ceva, deoarece compania nu îndeplineşte condiţiile pentru insolvenţă.

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.