SERGIU NICOLAESCU A ÎNCETAT DIN VIAŢĂ

0
197

SERGIU NICOLAESCU A  ÎNCETAT DIN VIAŢĂ

   În această dimineaţă a încetat din viaţă SERGIU NICOLAESCU.   Acesta fusese internat, în ziua de 27 decembrie 2012 , la Spitalul de Urgenţă Elias din Bucureşti , pentru o afecţiune digestivă cronică, iar ulterior medicii l-au diagnosticat cu o altă boală. El a fost operat laparoscopic în data de 28 decembrie. Intervenţia chirurgicală a fost impusă de evoluţia clinică în contextul afecţiunii digestive cronice benigne cunoscute. Intraoperator a fost descoperită o peritonită localizată cu punct de plecare apendicular, care a fost rezolvată laparoscopic.

  Sergiu Nicolaescu s-a nascut la 13 aprilie 1930 în Târgu-Jiu, unde  la 6 decembrie 2012  cineastul  a primit şi titlul de cetăţean de onoare al    oraşului.

Sergiu Nicolaescu a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti ca inginer mecanic,iar dupa absolvire a inceput sa lucreze la filmari combinate in cadrul Studioul cinematografic Alexandru Sahia, specializat in filme documentare si jurnale de actualitati.

       Citând Mediafax,   filmografia lui Sergiu Nicolaescu – regizor, actor de film, scenarist si producator de film – cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt “Atunci i-am condamnat pe toti la moarte” (1971), “Cu mainile curate” (1972), “Osanda” (1976), “Ultima noapte de dragoste”, “Nea Marin miliardar” (1979), “Ciuleandra” (1985), “Mircea” (1989), “Coroana de foc” (1990), “Triunghiul mortii” (1999), “Orient Express” (2004), “15” (2005), “Supravietuitorul” (2008).

 Dumnezeu să-l odihnească în pace! 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.