Şeful Salvamont Gorj prezintă un proiect unic în lume, la Congresul CISA IKAR din Croaţia

0
428

De 12 ani de zile, Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj, este nelipsit de la Congresul Internaţional de Salvare Montană CISA IKAR. În acest an, evenimentul se desfăşoară în Croaţia, în localitatea Bol, în perioada 16-20 octombrie. Cornoiu va susţine o prezentare a proiectului “Salvamont -Vodafone” , primul proiect de acest gen din lume care permite identificarea persoanelor pe munte după coordonatele transmise de telefonul mobil.

sef salvamont gorj

În perioada 16 – 20 octombrie, trei salvamontişti gorjeni vor participa la lucrările congresului mondial de salvare montană, organizat de Comitetul Internaţional de salvare Montană CISA –IKAR în Croaţia în localitatea Bol. Fiind singura acţiune anuală de reunire a reprezentanţilor salvatorilor montani, congresul reuşeşte să atragă anual peste 400 de participanţi din întreaga lume, care îşi prezintă cele mai noi descoperiri şi metode de lucru şi intervenţie în domeniu salvării în munţi. Alături de aceştia la congres sunt prezente şi institute de cercetări în domeniul montan, în special cele de studiere a zăpezii şi cele de testare de echipamente, precum şi producători renumiţi de materiale de lucru, protecţie şi intervenţie.

Gorjenii se fac remarcaţi în lume

Delegaţia României va fi formată din zece persoane, salvatori montani cu experienţă în domeniu, membri în comisiile naţionale de pregătire profesională a salvatorilor montani, reprezentanţi ai echipelor de salvare montană din Gorj, Braşov, Prahova şi Hunedoara. Cei trei delegaţi din Gorj vor participa la lucrările comisiilor tehnica terestră – Sabin Cornoiu, comisiei de avalanşă – Cătălin Dascălu şi comisiei medicale – dr. Marian Dumitrescu.

ikr

La ediţia de anul trecut reprezentantul salvamontiştilor gorjeni, Sabin Cornoiu, a prezentat materialul “Salvatorul montan, profesie, calificare, certificare”, iar în acest an va susţine o prezentare a proiectului “Salvamont -Vodafone” , primul proiect de acest gen din lume care permite identificarea persoanelor pe munte după coordonatele transmise de telefonul mobil. Participanţii consideră că este o bună oportunitate de a intra în contact cu ultimele noutăţi din salvarea montană şi de a descoperi astfel noi elemente care să asigure o mai buna pregătire şi dotare a salvatorilor montani.

Carmina WEBER

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.