SANITAS a protestat și în spitalele din Gorj

0
1363

Timp două ore, activitatea din spitale a fost întreruptă, miercuri, începând cu ora 8:00, membrii SANITAS intrând în grevă. Peste 70.000 de sindicaliști ai Federației Sanitas au participat, miercuri dimineață, la greva de avertisment care a vizat întreruperea activității între orele 8:00 și 10:00.

Aproximativ trei mii de membri ai SANITAS Gorj au protestat, miercuri, 19 octombrie 2016, timp de două ore, în toate unitățile sanitare din județ.  „Federația SANITAS are un conflict de muncă deschis la nivel național, desfășurat pe mai multe etape. Astăzi (n.r. 19 octombrie 2016) este o etapă nouă, penultima, înaintea grevei generale din 31 octombrie. Astfel, astăzi, începând cu ora 8:00, toți membrii SANITAS sunt, pentru 2 ore, în grevă de avertisment cu întreruperea activității. În Policlinica Târgu-Jiu s-a întrerupt activitatea, iar pe secții s-a asigurat activitatea doar cu o treime din personal. La UPU și la Camera de gardă se desfășoară un program normal”, a explicat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.

O mie de membri SANITAS din Târgu-Jiu au protestat numai la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, însă grevă a fost în toate unitățile sanitar. „Susținem în totalitate rendicările SANITAS”, a confirmat Ion Măruță, președintele Sindicatului “Sănătatea”, recent afiliat la SANITAS.

Acțiunile de protest ale Federației au fost demarate în urmă cu o lună, prin organizarea, în fiecare zi de marți, a unei acțiuni denumite generic “O marți a Sanitas”, pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanțelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sănătății și pe 11 octombrie Palatul Parlamentului. Pe 12 octombrie a avut loc o grevă japoneză, cu purtarea de banderole albe.

Pe 31 octombrie a fost programată o grevă generală, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.