Romulus Bîldea vrea reţea de canalizare în Buduhala şi Teleşti

0
544

Primarul din Teleşti, Romulus Bîldea, are notate în agendă o serie de proiecte pentru următorii ani de mandat. De la asfaltarea de drumuri, construirea de sisteme de canalizare, ridicarea de poduri şi până la amenajarea unei baze sportive pentru locuitorii comunei.

 Proiecte de infrastructură

Romulus Bîldea urmăreşte să asfalteze trei sectoare de drum, pe o distanţă totală de 18 kilometri, un drum 4 km, unul de 9 km şi altul de 5 km.

Edilul urmăreşte şi realizarea unui pod care să facă legătura cu satele comunei Peştişani, prin satul Brădiceni. În derulare şi finalizat în proporţie de 80% este podul peste râul Tismana, între satele Teleşti şi Şomăneşti, lucrare începută în urmă cu doi ani şi care a costat aproximativ 25 de miliarde de lei vechi. ,,Sunt trei proiecte de asfaltare, unul de 9 km, unul de 5 km şi altul de 4 km. (…) Avem de finalizat un proiect început acum 2 ani care este executat în proporţie de 80%, pod peste râul Tismana, între Teleşti şi Şomăneşti… Mai avem în vedere un pod care să facă legătura cu Peştişaniul prin satul Brădiceni”, a declarat primarul comunei Teleşti.

Canalizare la Buduhala şi Teleşti

În acest an, edilul din Teleşti aproape că a finalizat lucrările de reabilitare a bisericii din satul Teleşti şi a demarat lucrările de construcţie a unui lăcaş de cult pentru locuitorii satului Buduhala. Pe viitor, acesta urmăreşte să atragă fonduri pentru a reabilita biserica monument istoric din Teleştiul de Centru, şcoala din Şomăneşti şi ridicarea unei baze sportive pentru toţi locuitorii comunei Teleşti.

În planul edilului este inclus şi un proiect important, de realizare a unui sistem de canalizare pentru locuitorii satelor Buduhala şi Teleşti. ,,Două proiecte de canalizare, unul în satul Buduhala, unul în satul Teleşti. Este un proiect de reabilitare a şcolii Şomăneşti. Este un proiect de restaurare a bisericii-monument istoric din Teleştiul de Centru. (…) Proiecte sunt multe, rămâne de văzut câte o să reuşim să ducem la bun sfârşit. Măcar cât am reuşit în mandatul trecut”, a conchis Romulus Bîldea.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.