Primarul din Vladimir demarează lucrările la reţeaua de apă

0
820

Marius Florin Vijulan, edilul comunei Vladimir, va avea o lună august de foc şi asta pentru că începând de luna viitoare o să fie nevoit să demareze lucrările la o serie importantă de proiecte pentru locuitorii comunei pe care o administrează.

Primarul din Vladimir se laudă că începând cu jumătatea lunii august va începe lucrările la reţeaua de alimentare cu apă din comună. Proiectul vizează alimentarea cu apă a celor patru sate componente ale comunei, Andreeşti, Frasin, Valea Deşului şi Vladimir, valoare estimativă fiind de 5 milioane de lei. ,,Urmează să începem investiţia la alimentarea cu apă, până în 10 august o să semnăm contractul şi o să începem şi lucrarea. Valoarea estimativă, undeva la 5 milioane de lei. Cuprinde patru sate componente ale comunei Vladimir, Andreeşti, Frasin, Valea Deşului şi Vladimir. Avem repartizaţi pentru această investiţie, în momentul de faţă, 170.000 de lei”, a declarat Vijulan.

Proiecte de infrastructură

Vijulan a mai precizat că tot de luna viitoare vor începe lucrările de modernizare a drumurilor comunale. Reabilitarea DC 44 Vladimir- Valea Deşului, alături de un alt sector de drum în care mai trebuie băgate aproximativ 5 miliarde de lei vechi: ,,Începem modernizarea drumurilor. Avem un proiect la DC 44, Vladimir- Valea Deşului. Un rest de executat, de aproximativ 5 miliarde de lei vechi, o să începem lucrările în luna august. Mai avem la DC 44, la Andreeşti, stratul de uzură, tot  în luna august o să începem lucrările”.

În cursul acestui an, edilul a mai spus că se va ocupa de construirea unui pod nou pentru locuitorii din cătunul Negraia, sat Vladimir. Pentru că actualul podeţ este unul vechi, din lemn, Vijulan vede o prioritate în a începe cât mai urgent lucrările de construire a unui nou pod care să faciliteze un acces mult mai sigur locuitorilor. ,,Tot în cursul acestui an vrem să construim un podeţ în satul Vladimir cătunul Negraia. Podeţul actual este mai vechi, este din lemn, vrem să construim unul mai rezistent. Din fonduri locale vor fi executate lucrările”, a mai spus primarul.

În satul Andreeşti, Vijulan aproape că a finalizat lucrările la dispensar, preconizând că la 1 septembrie noul centru medical va fi inaugurat.

Şcolari şi preşcolari, în vizită la Vladimir

Primarul Vijulan a vorbit şi despre turismul zonal, preconizând că, de obicei, turiştii nu prea ajung să viziteze Casa Memorială „Tudor Vladimirescu”. Poate doar din când în când, un autocar rătăcit mai poposeşte şi pe la ei prin comună.

Primarul a mai declarat că luna iunie a fost una prielnică din punct de vedere turistic, chiar dacă localitatea a fost vizitată doar de preşcolari, elevi de şcoli generale şi liceeni: ,,(…) În luna iunie a fost un număr destul de mare de vizitatori. În cadrul «Săptămânii altfel» au venit mai multe autocare cu şcolari şi preşcolari pentru a vizita Casa Memorială Tudor Vladimirescu”.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.