Primarul din Cărbuneşti se mândreşte cu ,,investiţia verde” în euro

0
262

Primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Viorel Mazilu, s-a ocupat de „lucrări serioase” de modernizări şi reabilitări, de la străzi şi până la grădiniţe şi creşe. Spune că a atras investitori, precizând că la Cărbuneşti a avut loc cea mai mare ,,investiţie verde”, nu în dolari, ci în euro, la nivel naţional, iar pe viitor promite reabilitarea reţelei de apă menajeră a oraşului.

Apartamentele ANL îşi aşteaptă chiriaşii

La Târgu-Cărbuneşti, cartierul ANL e aproape finalizat, chiriaşii urmând să se mute în cel mai scurt timp în noile locuinţe, asta după ce se vor finaliza absolut toate lucrările cu utilităţile şi amenajarea zonei. Primarul Mazilu a precizat că cele 80 de apartamente sunt gata, la numai doi ani şi jumătate de la punerea pietrei de temelie, fiind ,,un record naţional”. Primăria s-a ocupat de utilităţile cartierului, fiind alocate aproximativ 10 miliarde de lei vechi, iar pentru lucrările de ,,amenajare pe orizontală” a zonei ANL au fost alocate alte trei miliarde de lei vechi de la bugetul local.

Cea mai ,,grasă” investiţie naţională

Primarul Viorel Mazilu se laudă că în oraşul cu cea mai veche unitate spitalicească din judeţ există şi cel mai mare parc fotovoltaic din ,,ţărişoară”. În parcul de 52 de hectare a ,,pompat” bani firma Tinmar Ind, la ora actuală cea mai mare companie privată de comerţ cu energie din ţară. Conform celor precizate de edil, parcul are o putere de 20 MW, iar investiţia s-a ,,învârtit” undeva în jurul sumei de 46 de milioane de euro. Acesta a mai declarat că până în clipa de faţă, aproximativ 20 de persoane din localitate lucrează în parcul fotovoltaic.

Că tot suntem în zona ,,verde”, unde se protejează natura prin surse regenerabile de producere a energiei, Mazilu se laudă cu sistemul modern de iluminat public din Cărbuneşti, dar şi din localităţile arondate. Proiectul care a costat 12 miliarde de lei vechi reduce cheltuielile primăriei cu aproximativ 50% graţie stâlpilor de iluminat cu leduri.

Asfalt nou pe Strada Minerului

Primarul din Cărbuneşti a precizat că în localitate au demarat lucrările de reabilitare a staţiilor de epurare, a reţelei de canalizare şi a staţiei de tratare a apei, proiect investiţional de 6,2 milioane de euro, realizat prin Master Plan. În oraş s-a realizat reabilitarea şi reasfaltarea Străzii Minerului, iar în viitor urmează să demareze lucrările pentru Strada Pieţii, unde se vor aloca 5 miliarde de lei vechi de la bugetul local. Mazilu a precizat că va investi 6 miliarde de lei vechi în reabilitarea bazei sportive a oraşului, dintre care 1,5 miliarde de lei de la bugetul local, şi că a modernizat creşa şi grădiniţa din oraş.

Ca primar, acesta se mai mândreşte şi cu rezultatele deosebite la învăţătură ale elevilor din localitate, cu Festivalul Internaţional ,,Tudor Arghezi”, dar şi cu clubul de karate.

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.