Primarul din Bengeşti-Ciocadia ,,licitează” drumurile din comună

0
173

Edilul comunei Bengeşti-Ciocadia, Victor Geogia, a precizat că se ocupă de reparaţia unor drumuri, de reabilitarea unei şcoli şi a sediului primăriei şi că aşteaptă aprobarea unor proiecte la Guvern pentru construirea unui pod şi asfaltarea altor sectoare de drum din localitate.

Primarul a precizat că a scos un sector de drum de 5,7 kilometri la licitaţie pentru că firma care executa lucrările a decis ,,să rupă” contractul întrucât nu mai era mulţumită de preţurile carburanţilor şi al produselor la agregate. Victor Geogia a spus că urmează o nouă licitaţie şi spera ca până cel târziu la data de 15 august să fie semnat noul contract, iar ultimul strat de bitum să fie turnat. ,,În ultima perioadă am scos la licitaţie un drum de 5,7 km. Drumul are primul strat de asfalt turnat. Urmează o nouă licitaţie pentru că datorită scumpirilor la carburanţi şi a materialelor folosite, firma nu a vrut să mai lucreze fiindcă nu erau prevăzute clauze contractuale în care să aplicăm preţul produselor la preţul zilei. S-a reziliat contractul, la ora actuală echipa de evaluare lucrează. Sper ca pe 15 august să semnăm noul contract şi lucrările să meargă mai departe”, a declarat edilul din Bengeşti-Ciocadia.

Aşteaptă bani de la Guvern

Geogia a precizat că a finalizat un teren sintetic de minifotbal pentru locuitorii comunei şi că de săptămâna viitoare urmează să demareze lucrările de reabilitare la clădirea primăriei şi la Şcoala de la Bălceşti. Şcoala necesită reparaţii majore la acoperişul vechi, pentru aceste lucrări fiind alocate de la Guvern 800 de milioane de lei vechi, bani insuficienţi însă. Acesta spera totuşi ca şi restul banilor, tot în jur de 800 de milioane de lei vechi, să ajungă pentru a putea demara lucrările: ,,La Şcoala de la Bălceşti, după atâtea drumuri făcute, am obţinut 800 de milioane de lei vechi pentru a reface acoperişul care este unul vechi. Îmi trebuie 1,6 miliarde de lei, însă am promisiuni că banii vor ajunge”.

Victor Geogia spune că a mai depus o serie de proiecte la Bucureşti, proiecte pentru care speră să fie aprobate şi să primească finanţare. Este vorba de bani pentru asfaltarea a două sectoare de drum comunal, de reparaţia grădiniţei din comună şi de construirea unui pod peste râul Galben.

A:EXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.