Primarul din Băleşti ridică o platformă ecologică pentru gunoiul de grajd

0
263

Primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu, a primit fonduri pentru o serie de proiecte importante care trebuie realizate în localitatea sa. Conform precizărilor edilului, în cea mai scurtă perioadă urmează să demareze investiţiile. Edilul din Băleşti a primit deja banii pentru a putea relua lucrările la reţeaua de alimentare cu apă care cuprinde toate satele din comună şi a precizat că în cel mai scurt timp se va apuca de treabă. Aristică Paicu a mai declarat că, în urmă cu doar câteva zile, a primit planificarea pentru continuarea lucrărilor la reţeaua de canalizare din satele Ceauru şi Băleşti. Pentru acest proiect trebuie să primească 1,73 de miliarde de lei vechi, bani care sunt încă aşteptaţi.

,,În momentul de faţă am primit bani pentru reluarea lucrărilor de alimentare cu apă. E un proiect de alimentare ce cuprinde toate satele comunei Băleşti. (…) Am primit planificarea pentru continuarea lucrărilor de canalizare pentru satele Ceauru şi Băleşti. Suntem planificaţi cu 1,73 de miliarde de lei vechi. Banii nu au ajuns încă…”, a spus primarul din Băleşti.

Proiect pentru bălegar

Datorită zonei în care se află, zonă cu grad agricol ridicat, primarul a precizat că a depus un proiect, care a şi fost aprobat, iar momentan aşteaptă echipa de constructori pentru a demara lucrările la proiectul de construire a platformei de gospodărire a gunoiului de grajd. Paicu a decis să realizeze această platformă pentru a stopa poluarea în zonă cu nitraţi de la gunoiul de grajd şi îngrăşămintele chimice. ,,Mai avem un proiect pentru realizarea unei platforme de gospodărire a gunoiului de grajd. Băleştiul fiind o puternică zonă agricolă şi existând un număr mare de animale în gospodăriile individuale, s-a pus problema luării unor măsuri pentru prevenirea poluării. Aşteptăm constructorii să vină luni”, a mai declarat edilul.

Asfalt pe drumurile de luncă

Paicu a mai primit bani în acest an şi pentru reluarea lucrărilor de asfaltare la drumul comunal DC 91, Băleşti-Rasova, dar şi pentru un alt proiect – ,,Drumuri de luncă”, care în clipa de faţă este ,,blocat”. ,,Am primit bani pentru reluarea lucrărilor de asfaltare la drumul DC 91, Băleşti-Rasova. Avem un proiect «Drumuri de luncă», pe măsura 125, un drum de aproximativ 6 kilometri asfaltat, care face un by-pass, de la podul Jaleşului şi iese la podul Iazului. În clipa de faţă noi am anulat licitaţia pentru că nu au fost îndeplinite criteriile cerute”, a conchis Aristică Paicu.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.