Primarul din Arcani speră ca anul 2014 să-i aducă bani

0
295

Primarul celei mai mici comune din judeţ, Arcani, spune că are trei proiecte blocate la Ministerul Dezvoltării, încă din anul 2012. Vasile Popescu, alesul în fruntea localităţii de pe Valea Jaleşului, a precizat că în 2011 i-au fost aprobate trei proiecte de către Ministerul Dezvoltării, proiecte care au fost blocate în 2012. Aceste proiecte vizau lucrări de infrastructură la drumurile din comună, alături de un proiect de canalizare şi apă în satul Sănăteşti.

Proiecte blocate

Anul acesta, primarul a precizat că a depus din nou aceste proiecte la Consiliul Judeţean Gorj, pentru o nouă aprobare, şi speră să obţină fondurile necesare prin strategia de dezvoltare a comunei pentru 2014-2020. ,,(…) Au fost aprobate în 2011, trei proiecte, la Ministerul Dezvoltării, pentru infrastructură, canalizare şi apă la Sănăteşti. În 2012, schimbându-se Guvernul, au rămas blocate. În 2013 s-a cerut la Consiliul Judeţean să se depună din nou proiectele întocmite, pentru strategia de dezvoltare 2014-2020. Au fost depuse şi acum se aşteaptă pentru la anul”, a precizat Vasile Popescu.

Bani puţini din taxe şi impozite

Satul din fostul judeţ Jaleş, menţionat în documente scrise undeva pe la 1428, pe vremea Împăratului Sigismund, a supravieţuit veacurilor, iar astăzi pare comună înstărită şi ,,aranjată”, cu investiţii ,,grase”, deşi anumite voci susţin însă contrariul, precizând că lucrurile nu sunt tocmai roz în comuna condusă de Popescu. Primarul se plânge însă de lipsa fondurilor şi de faptul că la bugetul local se adună foarte puţini bani din taxele şi impozitele plătite de contribuabili. Acesta a precizat că au fost făcute câteva investiţii serioase în comună de către anumite societăţi private, de la ştranduri ultramoderne, la silozuri de depozitare a cerealelor şi până la centrale fotovoltaice. Chiar dacă au fost create locuri de muncă prin realizarea acestor proiecte, problema primăriei este că nu poate strânge foarte multe taxe de la aceste societăţi, întrucât nu sunt înregistrate în comuna Arcani, ci doar operează cu puncte de lucru în localitate.

La urma urmei, în aşteptare de fonduri, primarul este mândru că la el în comună au fost făcute câteva investiţii importante, şi dacă eşti cumva în treacăt prin comuna lui, ai sigur unde să opreşti la un păstrăv pe grătar şi un vin roşu.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.