Primarul din Aninoasa aşteaptă bani pentru Şcoala Nr.1 Costeşti

0
259

Primarul din Aninoasa, Ilie Petroi se laudă că a finalizat aducţiunea cu apă în mai multe sate din comună, că a asfaltat drumuri şi că aşteaptă bani perntru finalizarea reţelei de canalizare, dar şi a altor proiecte sociale şi de infrastructură.

Bani europeni pentru apă şi canalizare

Finele anului 2012 au venit cu o serie de recepţii, la mai multe proiecte finalizate pe raza comunei Aninoasa, însă anul acesta Ilie Petroi se laudă că a terminat sistemul de alimentare cu apă în satele Costeşti 1 şi Costeşti 2, pe o distanţă de 7 km, valoarea estimativă a proiectului fiind de 15 miliarde de lei vechi.  ,,un sistem de alimentare cu apă pentru satele Costeşti 1 şi Costeşti 2, urmează cam în două săptămâni să se facă recepţia la finalul lucrărilor. Costurile estimative în jur de 14-15 miliarde de lei vechi. (…) sistem de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 7 km, cu foraj propriu, cu staţie de tratare, cu bazin”, a declarat edilul.

Petroi a mai efectuat lucrări de reabilitare, cu bani europeni, la un drum comunal şi a realizat sistemul de alimentare cu apă şi canalizare pentru satul Bobaia. ,,S-a finalizat un proiect pe fonduri europene, prin 322, care a vizat modernizarea, respectiv asfaltarea drumului comunal DC 47 pe o dinstanţă de 9 km. Extinderea sistemului de alimentare cu apă pentru satul Bobaia, 4,25 km, un sistem de canalizare în acelaşi sat, finalizat tot pe aceeaşi tronson”, a mai spus Petroi.

Ilie Petroi speră ca anul acesta să ajungă bani la primăria pe care o administrază pentru a finaliza reţeaua de canalizare din satele Groşerea şi Aninoasa. Proiectul a fost început, însă din lipsa banilor şi a configuraţiei comunei, lucrările ba au fost sistate, ba au fost executate pe ,,segmente”: ,,sperăm să primim şi anul acest fonduri pentru reţea de canalizare în satele Grşerea şi Aninoasa. Au început lucrările la acest sistem de canalizare. Având în vedere că localitatea Aninoasa este întinsă, singura posibilitate, discutând şi cu proiectanţii este aceea în care sistemele (n.r- reţeaua de canalizare) sunt executate pe tronsoane, având în vederea configuraţia comunei”.

Aşteaptă bani pentru proiectele depuse

Petroi a realizat mai multe proiecte, pe care le-a şi depus la Ministerul Dezvoltării şi care au fost aprobate, dar pentru care banii au întârziat să apară.

Aşteaptă bani pentru asfaltarea DC 48, pe o lungime de 8,2 km cât şi pentru continuarea lucrărilor de asfaltare la DC 47, pe o porţiune de 2,7 km rămasă neasfaltată, dar şi pentru un podeţ afectat în primăvara acestui an care riscă să cadă şi să lase un cătun izolat. ,,S-au realizat mai multe proiecte, care au fost depuse, sunt în aşteptare pentru finanţare la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre asfaltarea drumului communal DC 48 pe o lungime totală de 8,2 km şi continuarea asfaltarii pentru DC 47, pe o lungime de 2,7 km. (…)S-au întreprins măsurile necesare pentru obţinerea de fonduri în vederea ralizării unui podeţ care în primăvara acestui an s-a fisurat, iar structura lui de rezistenţă a început să aibă probleme. Documentaţia a fost înaintată către Ministerul Dezvoltării cât şi către Ministerul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturilor pentru a realiza acest obiectiv”, a mai preciat Ilie Petroi.

Situaţie incertă pentru cei 57 de elevi din Aninoasa

Edilul din Aninoasa spune că a finalizat în proporţie de 80% baza sportivă multifuncţională, dar din lipsă de bani proiectul nu a fost finalizat, iar contractele cu firmele constructoare au fost sistate pentru a nu se aduna penalităţi.

Situaţai celor 57 de elevi rămaşi fără şcoală rămâne în continuare incertă chiar dacă Ilie Petroi face demersuri disperate pentru a primi fonduri pentru începerea lucrărilor la nou şcoală. Acesta a afirmat că a finalizat proiectul tehnic pentru Şcoala Nr.1 Costeşti, însă nu poate face nimic până nu o să primească bani şi asta pentru că fondurile de la bugetul local sunt insuficiente pentru a realiza un astfel de proiect. ,,S-a realizat proiectul tehnic pentru Şcoala Nr.1 Costeşti pentru care sperăm să primim finanţare pentru realizare acestui obiectiv fără de care 57 de elevi nu ştiu cum îşi vor desfăşura în continuare cursurile”, a conchis Ilie Petroi.

ALEXANDRU PREDA

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.