Mitropolitul Olteniei, sfinţeşte biserici în Gorj

0
384

În satul Valea Mănăstirii, a avut loc duminică procesiunea de sfinţirea a Bisericii din localitate, cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”.

La săvârşirea Sfintei Liturghi a fost prezent Înalt Preasfinţitul Irineu, mitropolitul Olteniei, alături de alte feţe bisericeşti, dar şi de oficialităţi de la nivel local şi judeţean.

Biserica ce aparţine Parorhiei Lupoaia a fost înălţată cu ajutorul primăriei Cătunele şi sub ,,supravegherea” preotului paroh Murgilaşi Ion,  în perioada 2005-2008. Pictura religioasă, din interiorul bisericii a fost realizată în perioada 2012-2013. Părintele iconom stavrofor Dumitru Ciubotea, parohul Catedralei Ortodoxe a fost cel care ,,a intermediat” pictura bisericii de la Valea Mănăstirii, care se pare că a fost realizată de o echipă de artişti plastici conduşi de preotul Tuluc Damian.

Maşini, poliţişti şi lume multă pe marginea drumului judeţean ce strbăbate localitatea Valea Mănăstirii. Fiecare om, cu treaba lui, îşi făcea datoria, mai de la umbră, mai de sub cortul din curtea bisericii ori de la cârciuma de peste drum.

Pe lângă enoriaşii prezenţi la manifestare şi o ,,afacere” semnată-n grabă pe banca din faţa bisericii, s-au mai închinat în faţa Preasfinţitului Irineu şi prefectul judeţului, Claudiu Teodorescu, alături de edilul din Cătunele, Florinel Ţuilă şi deputatul Ion Cupă.

În curtea lăcaşului de cult, mai dosit, după o maşină care probabil după numerele de înmatriculare  aparţine Bisericii Ortodoxe Române, un preot, ,,dădea” straiele lumeşti pe cele religioase. Mai la vale, sub cortul montat cu trudă de către localnici şi preotul Murginlaşi de teamă unei eventuale răzbunări venite din partea lui Dumnezeu, o ploaie răcoroasă de vară se închinau deopotrivă, feţe bisericeşti, enoriaşi şi autorităţi.

 

,,Lobby” la biserică

Undeva, sub cort, pe lângă un semn al sfintei cruci realizat în grabă, Constantin David, directorul Carierei Lupoaia ,,îi făcea ochi dulci” prefectului Claudiu Teodorescu, ca şi la manifestaţia de la Padeş. Mai la deal, mai aproape de biserică, deputatul locului, Ion Cupă se pierdea printre enoriaşi, iar în faţa bisericii, nişte băieţi făceau ,,lobby”, în genunchi, pe o bancă, semnând hârtii în grabă.

ALEXANDRU PREDA

 

 

 

 

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.