ION RUŞEŢ VOTAT PRIM-VICEPREŞEDINTE AL FEDERAŢIEI UNIVERS

0
469

Fostul Senator de Gorj, Ion Ruşeţ a fost ales prin vot secret prim-vicepreşedinte al Federaţiei Univers (după ce s-a luptat cu alţi 3 contracandidaţi). Sindicalistul va reprezenta 13 sindicate din minerit şi energie, fiind numit să coordoneze Departamentul Mine, Energie şi Conexe, în cadrul Consiliului Naţional al Federatiei.

Acesta va reprezenta interesele a peste 10.000 de mineri şi energeticieni din Oltenia. Alături de acesta au mai fost votaţi şi sindicaliştii Gabriel Caldăruşe şi Nanu Mic (sindicalişti gorjeni) ca vicepreşedinţi pe minerit şi energie.

,,În prima sesiune a Departamenului au fost completate poziţiile din biroul executiv, în sensul că avem o completare a biroului executiv cu o funcţie de prim-vicepreşedinte şi două funcţii de vicepreşedinţi. Au fost 4 candidaturi(…) Procedura votului secret, 326 de voturi valabil exprimate. Într-adevăr, eu şi colegii mei, domnul Gabriel Caldăruşe şi domnul Nanu Mic am primit din partea colegilor prezenţi pe Departamentul Mine, Energie şi Conexe, o responsabilitate, un vot de încredere.

(…)Primul nostru obiectiv este de a discuta extrem de serios şi de a ne implica atât la nivel de federaţie cât şi la nivelul blocului naţional sindical în dialogul privind strategia energetică. Este un element extrem de important pe care îl avem ca obiectiv în momentul de faţă. Timpul ne presează să facem acest lucru cât mai rapid, să ne consultăm cu specialiştii pe care îi avem şi în mişcarea sindicală cât şi în afara mişcării sindicale. Nu în ultimul rând, principalul obiectiv în perioada imediat următoare este dialogul la nivelul Complexului Energetic Oltenia ceea ce înseamnă inclusiv dialogul cu ocazia negocierilor colective pentru că Federaţia Naţională Univers a făcut două notificări înainte de acest consiliu, va mai face o notificare în cursul săptămânii viitoare pentru ca administraţia să procedeze la negocieri privind încheierea unui act adiţional la contractul colectiv de muncă”, a declarat Ion Ruşeţ pentru radiotargujiu.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.