Hanu se ocupă de proiecte sociale şi de infrastructură

0
191

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, se laudă că a intrat în acest an în stadiu de finalizare a unui proiect  în valoare de 120 de miliarde de lei vechi, 98% din valoarea acestuia fiind acoperită de bani europeni.

Reabilitarea infrastructurii

Proiectul, care a costat 120 de miliarde de lei vechi, cuprinde un pachet de mini-proiecte ce vizează infrastructura municipiului şi factorul social al localităţii. Dorin Hanu se laudă că a asfaltat mai toate zonele cu probleme ale municipiului, şi chiar în cursul zilei de ieri se lucra la recepţia lucrărilor din zona „L-urilor” şi „M-urilor”. ,,Este vorba de un pachet de proiecte în valoare de 120 de miliarde de lei vechi. Acest proiect constă în reabilitarea zonei L-uri, M-uri. Astăzi se face recepţia acestui proiect. Este terminat”, a declarat Hanu.


Tot în cadrul acestui proiect de peste 100 de miliarde de lei vechi a intrat şi reabilitarea zonelor H-uri şi T-uri, dar şi sistemul de supraveghere video al municipiului. În zona H-urilor au loc lucrări de reabilitare a părţii carosabile şi trotuarelor, iar în zona T-urilor, pe lângă lucrările la partea de infrastructură, s-a realizat un parc pe un teren liber al primăriei care zăcea acoperit de buruieni.

,,Este vorba de reabilitarea în zona H-urilor, unde se lucrează încă şi reabilitare în zona T-urilor. Sunt cartiere care au intrat în acest pachet de proiecte, plus sistemul de supraveghere video care a fost finalizat în primăvara acestui an, care era al IV-lea în acest pachet”, a mai spus edilul.

Dorin Hanu a mai precizat că în cadrul acestui proiect mai este inclus şi un cămin social, care în clipa de faţă este în stadiu de evaluare şi deşi lucrările nu au fost demarate încă, primarul este convins că până la sfârşitul anului acesta va fi gata. Proiectele mai sus amintite au fost finanţate din bani europeni şi de la bugetul local, 98% fonduri europene şi 2% fonduri de la bugetul local.

Ştrandul Municipal, gata la finele acestui an

Primarul Hanu a declarat că ştrandul amenajat de primărie va fi gata la finele acestui an, iar din vara viitoare, motrenii se vor putea răcori în cele două ştranduri din incinta complexului. Valoarea proiectului, fără dotări, este de 32 de miliarde de lei vechi. În incinta complexului se vor amenaja şi două terase care se pare că vor fi atribuite în urma unei licitaţii. ,,Avem ştrandul care este în derulare, este alt obiectiv, care are valoarea licitată de 32 de miliarde de lei vechi, dar fără dotări. În momentul în care se termină executarea lucrărilor, o să începem şi cu dotările. În interiorul ştrandului vor fi două terase. Sunt locuri de joacă pentru copii, sunt două piscine, două terenuri, unul de tenis, unul de volei, plus un teren de mini-fotbal. Proiectul va fi finalizat până la finele acestui an”, a precizat Dorin Hanu.

Privind în viitor

 La Motru, edilul lucrează la cadastrarea zonelor unde urmează să înceapă alte proiecte de infrastructură, iar la începutul anului 2014 speră ca deja să obţină finanţare pentru acestea: ,,La ora actuală se lucrează la cadastrarea zonelor unde urmează viitoarele proiecte de infrastructură pe care noi ni le-am propus şi sper ca până la sfârşitul anului să termin proiectarea, astfel încât la începutul anului 2014, când se deschide o nou serie de proiecte, după cum am discutat şi cu domnul vicepremier Liviu Dragnea, la Târgu-Jiu. La debutul anului 2014 se deschide o nouă serie de proiecte. Vreau să am pregătite acele proiecte de infrastructură şi alte proiecte pe care eu mi le doresc foarte, foarte mult în programul de dezvoltarea socio-economică al municipiului”, a conchis Dorin Hanu.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.