Dian Popescu: PNL pune în pericol sistemul energetic și securitatea energetică națională

0
713

Senatorul ALDE, Dian Popescu îşi critică dur ex-colegii PNL-işti după votul acestora din Parlament împotriva proiectului pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012.

“Așa-zișii liberali ai PNL au votat împotriva sistemului energetic și a securității energetice naționale. Este vorba despre proiectul pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012 care a primit luni, 26 septembrie a.c., un vot favorabil, în plenul Senatului. Din păcate, am observat o nouă mostră a ridicolului PNL, care, după ce votase această lege în primă fază, după retrimiterea ei în Parlament de către președintele Iohannis și-a schimbat poziția față de inițiativa legislativă”, a precizat senatorul.

Lege modificată la iniţiativa ALDE

Dian Popescu a mai precizat că modificarea legii energiei poartă amprenta ALDE, iar iniţial acest proiect de lege a fost susţinut şi de senatorii Partidului Naţional Liberal care s-au sucit la 180 de grade după retrimiterea ei în Parlament.

Acest proiect de lege îşi propune consolidarea sistemului energetic și eliminarea oricăror vulnerabilități interne, prin tratarea în mod echitabil a tuturor producătorilor de energie.

“Demersul de modificare a Legii energiei poartă semnătura parlamentarilor ALDE și, inițial, avea și susținerea reprezentanților Partidului Național Liberal. Prin proiectul de lege dorim consolidarea sistemului energetic și eliminarea oricăror vulnerabilități interne. Ideea de a trata în mod echitabil toți producătorii de energie și de a permite realizarea mixului energetic, așa cum s-a întâmplat și în alte state membre UE (…)”, a mai spus acesta.

Legea ajunge la Camera Deputaţilor

În luna iulie, Legea 123/2012 a fost retrimisă Parlamentului, când președintele Klaus Iohannis a ales să nu o promulge. În cererea de reexaminare, se susținea că unele dintre prevederile legii menționate, sunt neclare și pot genera o serie de consecințe cu un potențial efect negativ în domeniu.

În urma votului de luni, 26 septembrie a.c, Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012 a trecut de plenul Senatului, iar săptămâna viitoare va ajunge, la Camera Deputaţilor.

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.