CEO SANCŢIONAT, ÎN URMA ACCIDENTULUI MORTAL DE LA ROŞIUŢA

0
389
Foto: adevarul.ro

Complexul Energetic Oltenia, dar şi alte două firme prestatoare de servicii au fost sancţionat ca urmare a accidentului de muncă produs la exploatarea de carieră Roşiuţa în care şi-a pierdut viaţa un şofer, la mijlocul lunii trecute.

Ca urmare a finalizării anchetei, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a aplicat mai multe sancţiuni. Astfel, Complexul Energetic Oltenia a fost amendat cu suma de 7000 de lei, pentru că a acceptat transportul de personal cu autovehicolul respectiv, chiar dacă acesta nu avea autorizaţiile necesare.

Sancţiuni au mai primit şi firma care deținea camionul, dar şi firma care a contractat transportul de personae De asemenea, au fost dispuse un număr total de 13 măsuri din care : 6 măsuri S.C.VASITRANS SRL. ; 4 măsuri S.C. ALPHA CONSTRUCT SISTEM SA; 3 măsuri SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. TG-JIU SUCURSALA DIVIZIA MINIERĂ TG-JIU.
Neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnavire profesională, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 2 ani sau cu amendă, se arată în comunicatul ITM Gorj.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.