CĂLINOIU ŞI ALŢI PATRU PREŞEDINŢI DE CJ AU SEMNAT UN PROTOCOL PRIN CARE SUSŢIN BĂNIA ÎN CURSA DE CAPITALĂ CULTURALĂ ÎN ANUL 2021

0
333
Foto: micapi.ro
Foto: micapi.ro
Foto: micapi.ro

Preşedinţii celor cinci Consilii Judeţene din Oltenia s-au reunit miercuri, 26 februarie, la Craiova pentru a semna un protocol de colaborare prin care susţin Bănia în cursa de capitală culturală europeană în 2021, anunţă micapi.ro

Şi-au pus ,,marca” pentru posteritate pe ,,izvorul scris” Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, Paul Stănescu, mai marele CJ Olt, Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, Carmen Alexandrescu, împuternicită din partea CJ Vâlcea, dar şi primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu.

,,Sunetm imbatabili. Îi avem în spate pe Eugene Ionesco, pe Constantin Brâncuşi, pădurile virgine de la Mehedinţi unde încă mai trăiesc caii sălbatici, avem cea mai mare statuie din Europa – chipul lui Decebal, avem cetatea Sucidava din Olt, ceramica de la Vădastra cu peste 7.000 de ani vechime, 2.000 de peşteri şi ansamblul Constantin Brâncuşi din Gorj, staţiunile turistice din Vâlcea şi avem Craiova cu portul cultural de la Cetate, instituţiile de cultură şi toate celelalte obiective istorice din oraş (…), a declarat Olguţa Vasilescu.

Preşedintel CJ Gorj Ion Călinoiu a salutat iniţiativa Olguţei Vasilescu de integra, în cadrul acestui proiect şi celelalte judeţe ale Olteniei, cu o bogată moştenire culturală şi naturală. De asemenea acesta a mai precizat că pentru a duce la bun sfârşit acest obiectiv (n.r.- Craiova capitală culturală europeană în 2021) este nevoie de multe eforturi atât în cea ce priveşte promovare proiectului cât şi în ceea ce priveşte realizare unui complex de drumuri rapide care să conecteze zonele importante ale celor 5 judeţe ale Olteniei.

,,Gorjul vine cu potenţialul turistic şi patrimoniul cultural. Avem cele mai multe peşteri din ţară, turism specologic şi turism de aventură. Salut iniţiativa primarului Lia Olguţa Vasilescu pentru această colaborare şi sperăm ca în acest fel, în următorii ani, să circulăm rapid pe drumul lui Brâncuşi (Craiova – Târgu Jiu, n.r.), la fel şi la Vâlcea, Mehedinţi sau Olt. Este nevoie de eforturi comune pentru atingerea obiectivului dorit”, a declaratIon Călinoiu, preşedinte Consiliului Judeţean Gorj.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.