Primarul din Runcu asfaltează ,,cot la cot” cu angajaţii

0
348

Edilul comunei Runcu, Adi Cîmpeanu, are nenumărate proiecte în derulare, de la asfaltări, la reabilitări de şcoli şi până la aducţiunea de apă din satele Runcu şi Răchiţi. Primarul derulează în această perioadă „o campanie masivă” de asfaltare şi reabilitare a tuturor drumurilor din comună, utilajele zumzăind de la deal la vale pe străzile din Runcu. De asemenea, edilul a efectuat lucrări de modernizare a drumurilor ce trec prin faţa postului de poliţie Runcu şi a blocului de şase apartamente din comună şi a consolidat toate podeţele peste care trec drumurile din comună. A mai fost asfaltat drumul de la Cimitirul Nou, uliţa Pocăiţilor şi tronsonul de drum de la Liceul de la Bâlta până la intersecţia Valea Mare, dar şi drumul dintre Dobriţa şi Suseni.

Primar cu ştate vechi, Cîmpeanu a mai precizat că a modernizat drumul ce duce către pensiunile din localitate pentru ca turiştii să poată parcurge această distanţă mult mai rapid şi fără bătăi de cap, ţinând să mulţumească în mod expres preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, pentru sprijinul acordat: ,,Ţin să mulţumesc în mod expres domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, domnul Ion Călinoiu, pentru sprijinul acordat în asfaltarea drumului din Runcu ce ţine până la clădirea afterschool-ului din localitate”.

Adi Cîmpeanu, pe acest sector de infrastructură, s-a ocupat şi de amenajarea unor parcări la postul de poliţie din Runcu şi la ocolul silvic din localitate, iar în scurt timp vor începe lucrările şi la parcarea din faţa primăriei, după ce în urmă cu puţin timp a finalizat lucrările de amenajare la curtea primăriei.

Apă la Runcu şi Răchiţi

După ce în urmă cu puţină vreme, Adi Cîmpeanu a ,,tăiat panglica” sistemului de apă potabilă din satele Bâltişoara, Bâlta şi Valea Mare, care până mai acum o lună era funcţional, însă la robinete nu curgea apă tratată, ci doar apă industrială, acesta a ţinut să precizeze că în perioada imediat următoare vor demara lucrările la sistemul de apă potabilă pentru alte două sate, Răchiţi şi Runcu. Investiţia se realizează printr-un program guvernamental,  pe hotărârea de Guvern 577, modificată, primarul ţinând să menţioneze că licitaţia a fost făcută, contractele semnate, iar exproprierile de teren pentru zona în care se vor ridica puţurile de captare a apei şi rezervoarele de înmagazinare au fost rezolvate. ,,Am făcut exproprierea celor cinci persoane pe terenul cărora vom executa rezervoarele de înmagazinare a apei, precum şi a Obţtii Muntele Runcu, unde facem captarea de apă pe Valea Sohodolului”, a declarat primarul.

Reabilitări de biserici

Pentru acest an, edilul din Runcu a alocat bani şi pentru întreţinerea lăcaşelor de cult şi a şi demarat lucrările ,,de schimbare la faţă” a acestora. Astfel, 400 de milioane de lei vechi au fost alocaţi pentru refacerea picturii murale din interiorul bisericii de la Răchiţi, iar la biserica din Bâltişoara au început lucrările de refacere a picturii interioare şi exterioare. ,,Am alocat 400 de milioane de lei vechi pentru refacerea picturii din interiorul bisericii din satul Răchiţi, iar la biserica din Bâltişoara au început lucrările la refacerea picturii exterioare”, a precizat Adi Cîmpeanu.

Adi Cîmpeanu a spus că efectuează lucrări de reabilitare la Liceul Industrial ,,General Constantin Sandu” din Bâlta şi la Şcoala Generală din aceeaşi localitate.

La ,,afterschool-ul” din localitate ce va fi inaugurat la 1 septembrie, edilul a spus că se mai efectuează lucrări la gardul ce urmează să împrejmuiască clădirea, cât şi la spaţiul de depozitare al lemnelor pentru iarnă.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.