„Picături de Lumină” 2013, un succes incontestabil

0
209

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au organizat cea de-a patra ediţie a concursului „Picături de Lumină”. Faza finală s-a desfăşurat pe 17 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. Ca de fiecare dată, sponsorul acestui concurs a fost Ionuţ Scripcariu.

Finala celei de-a patra ediţii a concursului „Picături de Lumină” a avut loc vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. Evenimentul a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Cu toate că principiile care guvernează drepturile copilului sunt clare, noua legislaţie privind drepturile copilului este complexă, iar aplicarea ei presupune un înalt grad de cooperare între diferitele grupuri profesionale: cadrele medicale, cadrele didactice, preoţii, poliţia, magistraţii şi asistenţii sociali. Tocmai de aceea, „Picături de Lumină” este un concurs de responsabilitate socială dedicat şcolilor care doresc să se implice în programe de educaţie privind drepturile copiilor.

Câştigătorii ediţiei 2013

Câştigătorii celei de-a patra ediţii a concursului „Picături de Lumină” au fost aleşi în urma unei deliberări echilibrate, însă destul de dificilă, dată fiind pregătirea elevilor. La Evaluarea cunoştinţelor podiumul se prezintă astfel: Locul I – Şcoala Generală Nr. 1 Rovinari; Locul II – Şcoala generală Nr. 3 Rovinari; Locul III – Şcoala Generală „Grigore Geamănu” Turcineşti. La Pictură, cei mai talentaţi elevi au fost: Raluca Sărbătoare de la Şcoala Generală Nr. 1 Rovinari – Locul I ; Claudiu Bădoiu de la Şcoala Generală Turburea – Locul II; Bianca Potîrcă de la Şcoala Generală „Voievod Litovoi” – Locul III. Câştigătorii au primit cupe, medalii, diplome, biciclete, tablete, corturi.
Pentru faza finală a concursului „Picături de Lumină” s-au calificat un număr de 14 şcoli pentru Proba de Pictura şi 14 şcoli pentru Proba de evaluare a cunoştinţelor.

Ionuţ Scripcariu, sponsorul concursului şi în acest an

Omul de afaceri Ionuţ Scripcariu a fost alături de organizatorii concursului „Picături de Lumină” încă de la prima ediţie. Mare iubitor de copii, Scripcariu a fost impresionat de evoluţia micuţilor, fapt pentru care promite că va rămâne alături de ei şi în viitor. „Este o plăcere şi o bucurie să fiu alături de copii şi să le aducem un strop de bucurie. Sperăm ca anul viitor să extindem puţin şi aria întrebărilor şi poate să oferim şi mai multe premii. Mă simt bine în preajma copiilor şi mă bucur să observ că au început să se implice din ce în ce mai mult în acest concurs. Obligatoriu rămân alături de ei şi anul viitor”, a mărturisit Ionuţ Scripcariu, sponsorul concursului „Picături de Lumină”.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.