138 DE ANI DE LA NAŞTEREA LUI CONSTANTIN BRÂNCUŞI

0
252

brancusi

La Târgu-Jiu, oameni de cultură şi autorităţi au participat la manifestările dedicate împlinirii a 138 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși.

În cadrul manifestărilor au avut loc mai multe lansări de carte, iar invitaţii au putut vizualiza o  de expoziție de artă populară inspirată din sculpturile lui Brâncuși.

Florin Cârciumaru, primarul Târgu-Jiului a precizat că a solicitat sprijin Ministerului Culturii pentru construirea unui muzeu dedicat lui Constantin Brâncuși în Parcul Central din oraș, lângă clădirea actualului Muzeu de Artă. Urmează ca pe viitor să fie discutate toate detaliile pentru a fi pus la punct planul de acțiune pentru acest demers, informează Agerpres.

La manifestări a participat şi Sorana Georgescu Gorjan, fiica inginerului care a coordonat montarea Coloanei Infinitului, aceasta primind din partea conducerii Primăriei Târgu Jiu o plachetă și un trofeu.

Festivalul ,,Brâncuşiana” îşi va închide porţile mâine, la Craiova unde se vor efectua o serie de vizite, în premieră în cadrul acestui eveniment la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii, Muzeul de Artă, Biserica Madona Dudu, toate fiind locuri legate de biografia sculptorului Constantin Brâncuși.

În urmă cu 138 de ani, în Hobița Gorjului, pe 19 februarie 1876 se năștea Constantin Brâncuși, părintele sculpturii moderne.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.