Astăzi, 19 decembrie, învăluim în bucurie și recunoștință ziua de naștere a unui artist unic, Michael Lassel, născut în 1948 în pitorescul Logig, în Transilvania de Nord. Cu o carieră ce a traversat peste cinci decenii, Lassel este mai mult decât un artist; este o sursă de inspirație și un ambasador al creativității transilvănene, rădăcinile sale adâncindu-se în diversitatea culturală.
Absolvent al Academiei de Arte București în perioada 1968-1972, Lassel și-a transformat apoi abilitățile artistice într-o perioadă de învățare și mentorat la prestigiosul Liceu “Josef Haltrich” din Sighișoara, între anii 1972 și 1986.
În 1986, Michael Lassel și familia sa au luat o decizie curajoasă, părăsind țara și stabilindu-se în Germania. Această mutare a deschis noi orizonturi pentru artist, aducându-l în contact cu diversele aspecte ale scenei artistice internaționale.
Operele sale captivante, ce au traversat granițele naționale, pot fi admirate în numeroase colecții private și publice din întreaga lume. De la prestigioasa Tate Gallery din Londra la exoticele muzee ale Singapore și Tokyo, și până în inima Europei, la Muzeul orașului Fürth. Creațiile sale strălucesc și în colecții corporative precum Texaco Oil din SUA și Asigurarea Gothaer din Paris.
Astăzi, înălțăm cu toții un pahar virtual și îi transmitem artistului nostru mondial călduroase urări de “La Mulți Ani!” Reflectăm cu recunoștință asupra impactului său durabil în lumea artei, iar dorința noastră este ca ziua sa de naștere să fie plină de bucurie și inspirație. Fie ca și creațiile Domniei Sale să continue să aducă lumina artei în inimile noastre și să inspire generații viitoare. La mulți ani, Michael Lassel ! La mulți ani, maestre!

gallery13.ro

untitled-2