Ziua Mondiala a Teatrului marcată şi la Târgu-Jiu

0
261

Ziua Mondială a Teatrului a fost marcată și la Târgu Jiu! Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” a fost locaţia unde s-a făcut auzit mesajul internaţional al Zilei Mondiale a Teatrului, chiar înainte de începerea piesei de teatru.

Această zi a fost creată de “Institutul Internaţional de Teatru” în cadrul Congresului Mondial de la Viena în anul 1961 şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea “Teatrului Naţiunilor” din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului. În fiecare an, de Ziua Mondială a Teatrului, o personalitate din lumea artelor spectacolului sau din alt domeniu al culturii este invitată să-şi exprime gândurile legate de acest eveniment, într-un mesaj internaţional, care se difuzează în lumea întreagă, în zeci de limbi.
Mesajul internaţional din acest an este semnat de Dario Fo, dramaturg, regizor de teatru, actor, compozitor italian şi laureat al “Premiului Nobel pentru Literatură” în 1997. Mesajul internaţional dedicat Zilei Mondiale a Teatrului din acest an a fost citit şi la Târgu Jiu în seara de 27 martie, înainte de începerea piesei de teatru.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.