Ziua Armatei Române, sărbătorită la Târgu-Jiu

0
929

Garnizoana Târgu-Jiu și Centrul Militar Județean Gorj desfășoară, pe 20 octombrie, activitatea denumită simbolic „Ziua Armatei în şcoli”. Pe 25 octombrie va avea loc un ceremonial militar și religios, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu. 

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României -25 octombrie 2016, în Garnizoanele Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti vor avea loc următoarele evenimente: în data de 20 octombrie 2016, Garnizoana Târgu-Jiu (U.M. 01541) şi Centrul Militar Judeţean Gorj (U.M. 02529) vor desfăşura activitatea denumită simbolic „Ziua Armatei în şcoli”.

Cu această ocazie, militarii vor instala în incinta unităţii de învăţământ un Atelier de prezentare a armamentului şi muniţiei de infanterie din dotarea armatei române, iar Biroul de Informare Recrutare, din cadrul Centrului Militar Judeţean Gorj, va organiza un Atelier de promovare a  carierei militare.

dscn0561

Activitatea se va desfăşura la Şcoala Gimnazială „Sf. Nicolae” Târgu-Jiu, începând cu ora 10.00, şi are ca scopuri consolidarea parteneriatului interinstituţional, întâmpinarea nevoii de cunoaştere de către tânăra generaţie a instituţiei militare, promovarea imaginii armatei române şi a carierei militare, precum şi prezentarea semnificaţiei Zilei Armatei României.

Manifestări de Ziua Armatei, în Piața Prefecturii

Ceremonialul militar şi religios, cu prilejul Zilei Armatei României, este organizat în data de 25 octombrie 2016, între orele 10.00-11.00, în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu, cu participarea militarilor din Garnizoanele Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, în prezenţa autorităţilor publice locale, a veteranilor de război şi a cadrelor militare în rezervă şi retragere. La această manifestare personalităţile prezente vor ţine alocuţiuni, iar activitatea va fi urmată de o depunere de coroane şi defilarea gărzii de onoare.

Între orele 12.00-13.00, ceremonialul militar şi religios va continua la Monumentul Eroilor din oraşul Târgu-Cărbuneşti.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.