Zgonea: Susţinem fără rezerve Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană

0
262

Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, că România susţine fără rezerve Repbublica Moldova în parcursul european şi până la sfârşitul anului Birourile Permanente ale Camerei şi Parlamentului moldovean vor avea o reuniune la Chişinău, în care va fi propus un acord de cooperare.

valriu zgonea

Igor Corman, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Valeriu Zgonea  în care au avut “o discuţie deschisă” cu privire la susţinerea de care se bucură Republica Moldova în parcursul european din partea României.

,,Susţinem fără rezerve Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană”, a declarat Zgonea, la Vilnius.

,,Până la sfârşitul anului o să avem o reuniune a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Parlamentului Republicii Moldova la Chişinău, în care cele două Birouri Permanente să propună un acord palpabil, concret, astfel încât în urma experienţei noastre europene să rezulte un parlamentar moldovean mai bine pregătit în acquis-ul comunitar mai aproape de cetăţean”, a mai spus Zgonea.

corman

În final, Corman a declarat că Moldova apreciază foarte mult sprijinul constant din partea României pentru integrarea europeană şi că ,,relaţiile moldo-române se dezvoltă într-o albie firească, este o relaţie matură pe proiecte concrete”.

,,Ar trebui să avem cât mai multe poduri peste Prut de flori, dar şi de piatră”, a mai spus Corman.
untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.