VITALIE PROCA, DUS ÎN FAŢA INSTANŢEI PENTRU PRELUNGIREA MANDATULUI DE ARESTARE PREVENTIVĂ

0
227
Foto: AGERPRES / ALEX MICSIK
Foto: AGERPRES  / ALEX MICSIK
Foto: AGERPRES / ALEX MICSIK

Moldoveanul Vitalie Proca, acuzat în cazul atentatului din Vitan și extrădat în noiembrie în România din Rusia, va fi dus marți la Tribunalul București pentru prelungirea măsurii arestării preventive, anunţă Agerpres.

Vitalie Proca a fost scos din arestul Secției 6 Poliție și urmează a fi dus în fața instanței.

Moldoveanul Vitalie Proca, de 33 de ani, era urmărit internațional pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Pe 11 iunie, Poliția Română, prin Biroul Național Interpol București, a fost anunțată de Interpol Moscova cu privire la admiterea extrădării către România a lui Vitalie Proca. Tribunalul București — Secția a II-a penală a emis pe 18 ianuarie 2013 un mandat de arestare preventivă, mandat european de arestare și mandat de urmărire internațională pe numele acestuia.

Proca este suspectat că la data de 26 noiembrie 2012 a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK-47 asupra unui bărbat care își parca autoturismul, după care, observând că victima nu a decedat, a coborât din mașină și folosind pistolul Makarov pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de armă în direcția victimei. Vitalie Proca a confundat victima cu Puiu Mironescu, ținta atentatului.

Cu aproximativ un an înaintea faptei săvârșite în România, Proca a comis o tentativă de omor în Londra asupra bancherului rus Gherman Gorbunțov, pe care a încercat să îl omoare în timp ce intra în casă. După comiterea atentatului din Vitan care îl viza pe Puiu Mironescu, Proca a abandonat mașina pe o stradă mai puțin circulată din Capitală, de unde oamenii legii au recuperat-o după câteva săptămâni de la producerea incidentului. Până să fie extrădat în România, o echipă de anchetatori s-a deplasat la Moscova, în perioada 12-16 august, pentru a efectua cercetări în cazul autorului atentatului din cartierul Vitan.

Pe 6 februarie anul trecut, în baza mandatului de urmărire internațională emis de autoritățile române, Proca a fost depistat și prins la Moscova.

Sursa: Agerpres

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.